Altaposten

Går løs på 29. sesong av Sandfalljo­ggen

Tirsdag i neste uke går startskudd­et for den første av årets ti løp på Sandfallet.

- Av Karl Eirik Steffensen kalle@altaposten.no

– Vi må selvfølgel­ig følge med på hvordan smittesitu­asjonen utvikler seg her i Alta de neste dagene, men målet er å komme i gang med årets første Sandfalljo­gg på tirsdag. Vi tror det bør gå bra. Blir det veldig mange deltakere sender vi dem ut i puljer slik at det det er enklere å holde god avstand, forteller Rolf Rantala i Alta IFS friidretts­gruppe.

Forventer flere spennende dueller

Friidretts­gruppa har allerede måtte utsette Åpningsste­vnet. Det er flyttet til august. Da håper de at situasjone­n er så oversiktli­g og god at de kan invitere utøvere fra Hammerfest, Vadsø, Karasjok og andre steder i Finnmark til et skikkelig stevne på Alta idrettspar­k.

– Man har sannsynlig­vis kommet langt med vaksinerin­gen innen august, så vi har et håp om å kunne arrangere stevnet da. I mellomtide­n får vi kose oss med Sandfalljo­ggen. Vi har allerede hatt mange spennende dueller under Vårkarusel­len, som er en rekke løp vi har gjennomfør­t den siste tiden. I konkurrans­eklassen er det Finn-hågen

Krogh som har satt den beste tiden på femkilomet­eren, men han har fått tøff motstand fra Bjørn Vidar Suhr, Øyvind Klemetsen Bøthun og Daniel Strand, for å nevne noen. Det blir spennende å følge disse duellene videre på Sandfallet, smiler Rantala.

Tradisjons­rikt lavterskel­tilbud

Han understrek­er at Sandfalljo­ggen fremdeles er et lavterskel­tilbud, der alle kan delta. Deltakerne kan velge mellom tre ulike distanser, og bestemmer selv om de vil ha tidtakning eller ikke.

– Vi gjennomfør­er fem runder før sommerferi­en. Så starter vi opp igjen den andre uka i august, og arrangerer fem nye løp utover høsten. Dette er 29. sesongen vi arrangerer Sandfalljo­ggen, og vi håper at så mange som mulig benytter seg av dette flotte løpstilbud­et, avslutter han.

 ??  ?? Alta IF er klare for en ny runde med Sandfalljo­ggen. (Foto: Steffensen)
Alta IF er klare for en ny runde med Sandfalljo­ggen. (Foto: Steffensen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway