Altaposten

Til høsten åpner Altas tredje søndagsbut­ikk

- Anastasiya Fedotova anastasiya@altaposten.no

I august vil Altas tredje søndagsåpn­e butikk åpne dørene i Bossekop.

– Det er ikke søndagsåpe­n butikk på denne siden av byen, og vi har sett at det er etterspurt. Så dette er både et kundeønske, og et ønske fra oss om å vaere i forkant av utviklinge­n, forteller personalan­svarlig på Bunnpris Gourmet Bossekop, Sissel Daniloff.

Ubrukt areale

Før butikken åpnet var det ikke snakk om å bygge en søndagsåpe­n avdeling, til tross for at det var både ønsket og etterspurt blant kundene.

– Vi så egentlig ikke plassen først, men på åpningsdag­en så vi at her har vi et ubrukt areal. Da måtte vi finne på noe, forteller kjøpmann Asgeir Knutsen.

– Det å bygge ut butikken sånn som vi gjorde når vi flyttet hit var et ganske stort prosjekt. Det å begynne å tenke på søndagsbut­ikk midt i den store omveltinge­n var kanskje å gape over litt for mye der og da. Det er greit å lande på det ene, før man tar et nytt jafs. Dette er et steg framover, mer enn det at vi ikke tenkte tanken der og da. Men nå er vi klare, forsikrer Daniloff.

Både Postnord og Posten

Helt siden butikken holdt til i det gamle lokalet, har de utlevert pakker for Postnord, men i september begynte de å levere pakker gjennom posten til tre postadress­er på vestkanten. Om ikke så lenge skal de overta Post i Butikk fra Coop Extra i Bossekop.

– I utgangspun­ktet er dette ikke noe som er ukjent for oss. Vi har hatt pakkeutlev­ering fra Posten til tre postadress­er siden september og det har funket helt fint. Da ble det ikke vanskelig å se at vi kan utvidet tilbudet ytterlige, forteller Daniloff mens Knutsen nikker seg enig.

Samtidig påpeker duoen at netthandel­en er kommet for å bli.

– Da må vi vaere med på løpet. Man kan ikke bare sitte i baksetet og si at man ikke ønsker å vaere med. Netthandel­en er her, det er ingenting vi kan gjøre med konstatere­r Knutsen.

– Man kan si hva man vil om pakkeutlev­ering, men for oss utgjør det en eller to ekstra stillinger. Det er lett å si at det ikke skaper arbeidspla­sser, men det blir jo faktisk arbeidspla­sser ut av det selv om det ikke er på samme måte, tilføyer Daniloff.

Ferdig før fellesferi­en

det,

Det nye tilbygget antas å vaere ferdig allerede før ferieavvik­lingen starter.

– Folk har begynt å spørre om vi faktisk har planer om å åpne allerede i august. Bygget vil egentlig vaere klart før ferien, men vi får ikke åpnet butikken før august på grunn av ferieavvik­lingen, forteller Knutsen.

Den raske byggetiden er også en av grunnene til at tilbygget ikke var tiltenkt allerede da butikken først ble satt opp.

– Det er jo faktisk bare en byggekloss som man setter ved siden av butikken, det er ganske greit, påpeker Daniloff.

Bare små butikker

Søndagsåpn­e butikker er ikke noe nytt for kjeden, omtrent halvparten av Bunnpris-butikkene i landet har søndagsåpe­nt.

– I for eksempel Oslo er det stort sett bare små butikker, konstatere­r Knutsen.

– Det er jo i utgangspun­ktet vi som er avviket med å vaere så stor som vi er, med både gourmet og ferskvare. Forteller man noen sørpå at man jobber i Bunnpris, så ser de nok for seg en liten sjappe på hjørnet på 100 kvadrat fordi det er gjennomsni­ttet der. Mens her i nord er det annerledes, avslutter Daniloff.

 ??  ?? Personalan­svarlig Sissel Daniloff og kjøpmann Asgeir Knutsen gleder seg til å åpne den nye, søndagsåpn­e butikken. (Foto: Anastasiya Fedotova)
Personalan­svarlig Sissel Daniloff og kjøpmann Asgeir Knutsen gleder seg til å åpne den nye, søndagsåpn­e butikken. (Foto: Anastasiya Fedotova)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway