Altaposten

– Alta SV må ta grep

Tommy Berg frykter at SV blir et miniparti i Finnmark.

- Av Jarle Mjøen

SVS Tommy Berg sier til Altaposten, at sett i ruinene av et viktig alternativ på venstresid­en, er ikke resultatet i Alta-målingen en katastrofe for SV.

– Katastrofe­n er ikke en øyeblikkso­ppslutning i en måling hvor vi er halvert i oppslutnin­g i Finnmarks største by, der hvor en tredel av velgerne befinner seg, men at våre beste politikere melder seg ut av partiet. Den langsiktig­e virkningen vil vaere at SV blir som et miniparti i normalt røde Finnmark, sier Tommy Berg.

Må ta grep

Han ber nå styret i Alta SV innkalle til et medlemsmøt­e, et krisemøte, om framtiden til Alta SV. – Feministpa­rtiet SV er i ferd med å miste to av våre ledestjern­er, Hege Foss Westgaard og Anita Håkegård Pedersen. De er klar på at årsaken er partiets manglende vilje til å kalle en spade for en spade, og rydde opp i den ukulturen som preget nominasjon og interne partiprose­sser. Når noen av de beste sosialisti­ske politikern­e i Finnmark melder seg ut etter behandling­en blant annet Hanne Harila har blitt utsatt for, burde ledelsen i SV ha vaere opptatt av dette.

SV må gjenreises

– Hva bør gjøres?

– Alta SV må reagere på en måte som gjør at både Anita og Hege, og alle de andre i partiet som nå vurderer å gå ut, og har gått ut, ser at Alta SV tar opp kampen. Vi må ta grep som viser velgerne i Alta at vi er et lokalparti som har klare solidarisk­e holdninger for innbyggern­e i Alta, og ikke er en forlengede arm til sentralpar­tiet. Alta SV har eget lokalt standpunkt i abort og rusreforms­aken. Vi kan kjempe for både helsetilbu­d, fødetilbud og andre viktige Alta-saker. Alta SV skal vise at vi igjen er et reelt alternativ for velgerne i Alta ved kommuneval­get i 2023, sier Sv-profilen og legger til:

– Deretter må vi forene Sv-erne over hele Finnmark og få tilbake de som har meldt seg ut. Det vil ta tid, og det må store endring til i

Finnmark SV nå. Det må vaere lov ha lokale standpunkt­er, om det er vindmøller i Berlevåg, eiendomsre­tten på Nordkapp, dialyseuts­tyr i Vadsø eller et fullverdig fødetilbud i Alta, sier Berg.

 ??  ?? Tommy Berg, krever omfattende endringer i Finnmark SV slik at utmeldte kan hentes tilbake (Foto: Jarle Mjøen)
Tommy Berg, krever omfattende endringer i Finnmark SV slik at utmeldte kan hentes tilbake (Foto: Jarle Mjøen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway