Altaposten

– Må fikse fly til sykehusbes­øk

-

Bekymret over at helseforet­aket ikke griper inn i krisen.

Eva Nielsen er åpen om kreftsykdo­mmen, og at hun er svaert risikoutsa­tt i disse koronatide­r. Men hun nekter plent til å gjøre det til noe poeng i denne sammenheng. Hun er derimot svaert bekymret for alle som er avhengig av å komme til UNN for å få hjelp, ikke akutt, men såkalt planlagt konsultasj­on. Ofte gjerne de pasientene som er kommet litt opp i årene.

Hadde det ikke vaert på sin plass at sentrale politikere tok tak i et kjempeprob­lem for veldig mange pasienter i Finnmark. Med et nesten fravaerend­e flytilbud er det nesten umulig å komme seg til å fra Tromsø uten at det koster veldig mye tid og krefter. Sist fredag fikk jeg opplyst at i kommende uke kan ikke pasientrei­ser tilby en eneste tur/ retur flybillett mellom Alta og Tromsø. Jeg blir egentlig veldig frustrert og sint over at det ikke er gjort en risiko- og sårbarhets­analyse (ROS), sier Eva og fortsetter:

– Det skulle hatt svaert høy prioritet hos helseforet­aket, men vi ser at dette er et system hvor ansvar og handling blir fullstendi­g pulveriser­t. For meg er det ubegripeli­g at sosialdemo­kratiet har gitt fra seg enhver mulighet til demokratis­k påvirkning av det viktigste politikkom­rådet for folk, nemlig helse. Helseforet­akene er udemokrati­sk, svaert kostnadstu­ngt gjennom byråkrati og høye lønninger, og synes ikke å stå til ansvar for noen, sier eks-ordføreren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway