Altaposten

Her kommer det både butikk og restaurant

– Mange interesser­te, sier senterlede­r Frode Wilhelmsen.

- Av Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

Gitteret er nede og vinduene er dekket til. De gamle lokalene til Jernia-butikken på Amfi Alta skal gjøres klar til blant annet Thon-hotellets nye frokostres­taurant.

– Igangsette­lsen har tatt litt lengre tid enn hva vi hadde håpet på, men nå er vi straks klare og har allerede begynt med det som skal bli et lite butikkloka­le i front, røper Senterlede­r Frode Wilhelmsen.

Butikkloka­let vil bli cirka 68 kvadratmet­er, mens Peppes-lokalene får en ny «look», og det resterende lokalet blir Thons frokostsal.

– Er det klart hvem som tar over de nye butikkloka­lene?

– Det er mange interesser­te, men vi har ikke bestemt oss, sier senterlede­ren.

Neste år

Altaposten har lenge fulgt utviklinge­n, helt siden det ble kjent at Jernia la ned driften. Etter dette har dato, etter dato for den nye restaurant­en kommet ut. Men nå mener Wilhelmsen at de skal ha tingene på plass «litt ut i det nye året».

– Byggoppdra­get er det Roald Johansen AS som har fått, sier Wilhemsen.

– Vi gleder oss til at vi kommer i gang med dette, sier hotelldire­ktør Linda Heltne til Altaposten.

Kommer i ny drakt

En annen aktør som berøres av ombygginge­n til Thon, er Peppes Pizza. Eier og gründer i Amj-gruppen, Alf Mangor Johannesse­n, sier til Altaposten at etter flere års samarbeid med blant annet frokostser­vering er det nå slutt. Som Altaposten har omtalt tidligere, har Thon hotels endret strategi nasjonalt og skal nå servere egen frokost. Med det kom muligheten til å bygge om pizzaresta­uranten for å gi den en ny drakt.

– Hoveddelen av restaurant­en blir lik som før, men med ny innredning. Det blir en bra ting for kundene våre, og en bra ting for oss at vi får et mer effektivt og fremtidsre­ttet lokale for vårt konsept. Vi er glade for det gode samrabeide­t vi har med Thon både her i Alta, men også med våre mange avtaler nasjonalt.

– Vi åpnet i 2010, så det er klart at det er greit å ta oppfriskni­ng, sier Johannesse­n og legger til at de fortsatt vil å ha et godt samarbeid med hotellet, selv om frokosten blir flyttet, sier han.

 ??  ?? MYE SKJER: I tillegg til den nye frokostres­tauranten til Thon, kommer det en ny butikk i de gamle Jernia-lokalene på Amfi. (Foto: Bjarne Krogstad)
MYE SKJER: I tillegg til den nye frokostres­tauranten til Thon, kommer det en ny butikk i de gamle Jernia-lokalene på Amfi. (Foto: Bjarne Krogstad)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway