Altaposten

Nå kommer denne dansken til Alta

Flying Tiger Copehangen flytter inn i de gamle lokalene til Christiani­a Glasmagasi­n på Amfi.

- Av Bjarne Krogstad bjarne@altaposten.no

– Fornyelse er viktig. Flying Tiger Copehangen er en spennende kjede, og jeg har tro på at de kommer til å gjøre det bra i Alta, sier senterlede­r Frode Wilhelmsen ved Amfi. For de som ikke kjenner til Flying Tiger Copehangen, eller TGR som det het tidligere, er det en dansk design-butikk med ting til hjemmet, hobbyartik­ler, snacks, elektronik­k, duppeditte­r, motetilbeh­ør og så videre – det hele med sin egen lille «tvist» på designet. Selv lokker de med å ha cirka 300 nye produkter hver eneste måned.

Utvider

I 2011 åpnet de den første butikken i Norge på Arkaden i Oslo, og hadde i 2016 over 740 butikker i 30 land i Europa, Asia og USA. Nå retter de blikket mot nord.

Går alt etter planene kan altavaerin­gene glede seg over den nye butikken medio november. Den eksakte datoen er ifølge sentersjef­en ikke satt.

– Men det blir i god tid før julehandel­en, sier han med et smil og legger til:

– Vi er også stolte, dette blir den tredje Flying Tiger Copehangen-butikken i Nord-norge.

Bra for Alta

– Har vi ikke nok av nips-butikker i Alta?

– For oss handler det om å ha en best mulig butikk-miks. Jeg er også veldig opptatt av handelsbye­n Alta – det handler om å ha en best mulig total som løfter hele byen, sier Wilhelmsen og viser til at sentrumsom­rådet i tillegg til en rekke butikker inneholder flere restaurant­er så vel som Nordlysbad­et, kinoen og annet.

– Flying Tiger Copehangen er samtidig noe for seg selv. De er ikke Nille, heller ikke Søstrene Grene. De kjører sin egen sjanger som passer meget godt inn hos oss, legger han til.

Søker ansatte

I en Facebook-annonse fra 5. oktober heter det at butikken er på leting eter etter tigere som vil bli en del av deres «hverdagsma­gi».

Altaposten har ikke lyktes med å få en kommentar fra Zebra AS, som eier merkevaren TGR og Flying Tiger Copenhagen.

 ??  ?? INN MED NYTT: Når Flying Tiger Copenhagen tar over lokalene til Christiani­a Glasmagasi­n på Amfi Alta. Senterlede­r Frode Wilhelmsen mener det blir et godt tilskudd til butikkmiks­en i Alta. (Foto: Bjarne Krogstad)
INN MED NYTT: Når Flying Tiger Copenhagen tar over lokalene til Christiani­a Glasmagasi­n på Amfi Alta. Senterlede­r Frode Wilhelmsen mener det blir et godt tilskudd til butikkmiks­en i Alta. (Foto: Bjarne Krogstad)
 ??  ?? KAN BLI SLIK: Slik ser en Tgr-butikk i London ut. (Foto: wikimedia)
KAN BLI SLIK: Slik ser en Tgr-butikk i London ut. (Foto: wikimedia)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway