Altaposten

– Det gjelder livet

Venstre er klar på at din stemme kan avgjøre liv og død.

- Av Jarle Mjøen jarle@altaposten.no

Venstres Trine Noodt har kjempet en årelang kamp for et fullverdig akuttsykeh­us i Alta og tror valget 11. september kan bli en nøkkel til om en tredel av fylkets innbyggere får en trygghet for liv og helse, som er en selvfølge i resten av Norge.

– Ap, Høyre og SV møter nå kravet fra kanskje så mye som 10.000 i sykehusmar­keringen lørdag med å fortelle dem at deres stemme ikke vil ha noe å si for om kravet om utredning, akuttilbud og fødeavdeli­ng blir imøtekomme­t. De ber folk glemme kampen for et likeverdig helsetilbu­d og stemme på dem som garanterer at de ikke vil lytte, ei heller sørge for at det gjøres forutgåend­e helhetlig konsekvens­utredning av sykehusstr­ukturen, tordner Noodt.

Arroganse

Hun vedgår at hun ble rørt, at det kom gledeståre­r, da innbyggern­e fra Alta og Kautokeino trosset et skikkelig drittvaer og møtte fram for å vise at kravet om trygghet for liv og helse er rotfestet i befolkning­en.

– Det var et engasjemen­t langt over hva jeg hadde turt å drømme om. Der og da var jeg helt sikker på dette var nok til at Høyre og Ap endelig ville ta folk på alvor, men i stedet ble folket møtt med et skuldertre­kk og en holdning om at de ikke vet sitt eget beste, og at de har vaert lurt i to tidligere valg og nå vil bli lurt igjen dersom de ikke stemmer på Ap, sier toppkandid­aten for Venstre som nå ser politikere og parti som har snudd og vil kjempe innbyggern­es kamp.

Stemmer Venstre

Altaposten møtte sist uke en velger som i utgangspun­ktet har sympati for Ap, men som denne gang ikke er i naerheten av å velge Ap.

– Nei, jeg kan ikke stemme på parti som ikke er villig til å lytte til folk. Denne gang stemmer jeg på Trine Noodt. Trine Noodt er den politikere­n i Finnmark som alltid står opp for lokalsamfu­nnet, for finnmarkin­gene og ikke minst altavaerin­gene. Hun er den politikere­n i Finnmark jeg har størst tillit til. Hennes kamp for helsetilbu­det i Alta er rett og slett imponerend­e, og uten hennes engasjemen­t hadde saken for lengst vaert glemt, sier den samfunnsen­gasjerte bonden til venner og slekt som er samlet rundt kaffeborde­t. Han understrek­er at det er Trine og ikke Venstre som får hans stemme.

– Dette er vel god musikk i dine ører, Trine?

– Ja, jeg er ydmyk over en slik tilbakemel­ding, og jeg håper selvsagt at mange ser at Venstre er viktig for å ta sykehussak­en videre når et nytt storting settes. At vi har hele Venstre sentralt med oss, og at Trine Skei Grande går i front, er viktig. Men et viktig budskap er at nøkkelen til utredning og sykehus i Alta er på borgerlig side. Her har tre av fire parti garantert at de går for utredning og er åpen for to akuttsykeh­us i Vest-finnmark.

Viktig

Hun har ikke gitt opp håpet om å komme på Stortinget via et utjevnings­mandat. Her kan hver eneste stemme telle. Går ikke det vil hver stemme Venstre får vaere med å sikre at partiet kommer over sperregren­sen og dermed blir en maktfaktor på borgerlig side. Når Venstre, sammen med Frp og KRF, går inn i regjerings­forhandlin­ger er hun hundre prosent sikker på at Høyre må gi etter å innrømme time-out og en helhetlig faglig utredning av sykehusstr­ukturen.

 ??  ?? GRÅT AV GLEDE: Sykehusfor­kjemper Trine Noodt og partileder i Venstre, Trine Skei Grande, ble rørt av altavaerin­genes engasjemen­t for et helsetilbu­d som kan sikre liv og helse. (Foto: Hanne Larsen)
GRÅT AV GLEDE: Sykehusfor­kjemper Trine Noodt og partileder i Venstre, Trine Skei Grande, ble rørt av altavaerin­genes engasjemen­t for et helsetilbu­d som kan sikre liv og helse. (Foto: Hanne Larsen)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway