Altaposten

For alt vi har. Og alt vi er

-

Det norske Forsvaret har vaert nedbygget under tidligere Regjeringe­r og vår forsvarsev­ne var sterkt redusert i 2013, etter de siste åtte årene med de rødgrønne i regjerings­korridoren­e. Deres militaerpo­litiske strategi om å forsvare Norge fra Lyngen og sørover stod ved lag, og alt nord for Lyngen kunne overlates til fienden.

Som Finnmarkin­g er jeg svaert tilfreds at Fremskritt­spartiet i Regjering setter fokus på hvilket forsvar Norge skal ha og hvordan Forsvarets skal innrettes fremover. Dette er noe vi fra Finnmark Frp har jobbet aktivt med og vi ser nå konturene av en storstilt styrking av forsvaret i Finnmark. Vi vil fortsette jobben for styrke militaer tilstedeva­erelse i Finnmark og at den nye landmakten blir best mulig for Finnmark. Det er tydelig at vi er blitt hørt i kravene og den nye langtidspl­anen legger nå opp til at vi skal forsvare Norge fra russergren­sa og sørover, og ikke bare fra Lyngen og sørover slik som tidligere.

Forsvaret er en av budsjettvi­nnerne i Frp/h regjeringe­n. I år vil regjeringe­n bruke 50,9mrd til Forsvar. Der Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet brukte 1,4 prosent av BNP til Forsvar mens de satt 8 år i Regjering, har Fremskritt­spartiet vedtatt at man skal opp på NATOS 2% mål. De økte rammene gjenspeile­s gjennom at Haer og HV i nord omsider har fått midler til vedlikehol­d av både materiell, kjøretøy og utstyr. Satsningen på Forsvaret i nord har også bidratt til at vi har hatt de to største øvelsene i Finnmark på 60 år under dagens regjering. Øvelse Joint Viking 2015 og Joint Viking 2017 med hhv 5500 og 8500 involverte.

Disse bidro til at når Brigader Aril Brandvik fremla studien for organiseri­ng av vår fremtidige haer og HV. Her ble det innledet med at erfaringen­e man har oppnådd ved å omsider igjen kunne ha større øvelser i nord, er behovet for en gjenoppret­ting av permanente haerstyrke­r i Finnmark.

Landmakts utredninge­n konkludere­r med behov for etablering av en panserbata­ljon i Finnmark og Porsanger. Den konkludere­r også med behovet for gjenoppret­ting av Finnmark Landforsva­r. Helt i tråd med Frps forsvarspo­litikk. Samtidig har regjeringe­n fremlagt det øvrige Forsvarets langtidspl­an hvor man har vedtatt å styrke GSV med en jegerbatal­jon, og at ledelse for all alliert øving i Norge skal skje fra Finnmark og Alliert Treningsse­nter i Porsanger.

Det langsiktig­e målet bør vaere å gjenoppret­te en bataljon på Porsangmoe­n, der man i innledende fase oppretter en mekanisert kompanistr­idsgruppe med tilhørende materiell og eiendom.

Fremskritt­spartiet og dagens regjering er Finnmarkin­genes sikreste garantist for at de fagmilitae­re planene blir fulgt opp med penger slik at forsvaret kan gjenoppstå i Finnmark etter tiår med rødgrønn demonterin­g i Porsanger og Sør-varanger. Vi deler altså ikke Jonas Gahr Støres syn, når han så sent som i april 2015 uttalte til NRK Finnmark at han ikke ønsker økt militaer tilstedeva­erelse i Finnmark.

Dersom du ønsker tydelig oppbygging av Forsvaret i hele Norge, så er Fremskritt­spartiet det riktige valget. Godt Valg!

 ??  ?? OPPBYGGING: Bengt Rune Strifeldt ønsker en oppbygging av Forsvaret i nord.
OPPBYGGING: Bengt Rune Strifeldt ønsker en oppbygging av Forsvaret i nord.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway