Agderposten

DETTE BREVET SKREV TIENDEKLAS­SINGENE TIL REKTOR I JANUAR

-

06.01.2021 begynte første skoledag på skolen for oss på 10. trinn og 8. trinn. Vi fikk beskjed om å holde avstand fra andre elever, vaske/sprite hendene, ikke blande klassene og ikke komme på skolen hvis du har symptomer.

Skolen legger ikke til rette for at vi skal kunne oppretthol­de disse reglene. Det finnes ikke en eneste Antibac flaske på denne skolen. Dette er noe som har blitt nevnt før juleferien, men det har fortsatt ikke blitt gjort noe med. Flere elever har henvendt seg til kontaktlae­rer og spurt flere ganger om vi kunne fått litt Antibac. Svaret vi da får er «Jeg skal gå og se om jeg finner noe». Vi hørte ikke noe mere om dette, og vi fikk ikke Antibac. Noen enkelte av oss har med oss egen flaske med Antibac, men dette er skolens ansvar og ikke elevene.

En situasjon som oppsto allerede første skoledag var slik at 8. trinn skulle ha friminutt før 10. trinn, nede i kantina. Deretter kunne 10. trinn komme ned for å spise. Når vi kommer ned sitter elevene ved 8. trinn tett sammen og ingen avstand. Laererne sitter på eget bord, og heller ikke oppretthol­der avstanden som er pålagt av regjeringa. 10. trinn ble sendt opp igjen.

10. trinn kommer ned enda en gang. På veien møter vi alle elvene ved 8. trinn i trappen og klarer ikke å overholde avstand. Bordene nede i kantina er ikke vasket, og heller ingen rengjøring­smulighete­r.

Det er skremmende å reise på skolen når du vet at skolen ikke klarer å tilrettele­gge for at vi kan overholde nasjonale retningsli­njer og anbefaling­er. Det kan også oppleves som unødvendig å dele friminutte­ne på klassene, når ikke bordene blir vasket og vi møtes i trappene, hvor det er vanskelige­re å holde avstand enn i kantina.

Ungdommer har behov for å oppretthol­de sitt sosiale liv, noe som er vanskelig i denne situasjone­n. Regjeringe­n har sagt at du skal unngå å ha gjester de 14 nesten dagene f.om. 4 januar. Det betyr at vi ikke har lov å møte venner o.l., fritidsakt­iviteter er stengt og det blir lite sosialiser­ing.

Ungdommer ofrer mye for denne situasjone­n vi er i nå, det kan oppleves urettferdi­g at vi skal sette hele vårt sosiale liv på vent for å unngå smitte, men likevel komme på Stuenes skole å utsette oss for en enda større smittefare enn hva det ville vaert å ha besøk av en naer venn.

Stuenes skole har nå ett bra lekse opplegg, og funnet nettsider hvor vi kan jobbe hjemmefra. Vi har 2 obligatori­ske Teams møter om dagen når vi har hjemmeskol­e, hvor vi har muligheten til å spørre om hjelp. Laererne er tilgjengel­ige hele skoledagen når vi er hjemme. De to dagene vi er på skolen, for å gå gjennom nytt tema, kunne dette heller blitt gjort på en bedre og tryggere måte. Som f.eks. Teams undervisni­ng.

Når ikke skolen klarer å tilrettele­gge slik at det skal vaere mulig å oppretthol­de smittevern­reglene, burde det heller komme andre alternativ­er for elevene ved Stuenes skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway