Agderposten

ØIF-legende har fått jobb som elektriker

ØIF Arendal-legenden Eirik Heia Pedersen trapper ned håndballen. Det var ikke planen i fjor høst, men 32-åringen setter familien først.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Allerede mandag drar Eirik Heia Pedersen til en jobb innen olje og gass i Finnmark. Hovedgrunn­en til jobbskifte­t er familien.

Eirik Heia Pedersen fikk tilbud om en 1-årskontrak­t av ØIF Arendal, men har valgt å ikke skrive under på avtalen.

Mandag drar Heia Pedersen til Equinors gassanlegg på Melkeøya utenfor Hammerfest for å starte i ny jobb innen olje og gass, der han skal jobbe som elektriker.

Den nye jobben byr på turnusjobb med to uker på og tre uker hjemme.

– Når jeg har tre unger og en kone som er syk må man ta et valg, forklarer Eirik Heia Pedersen til Agderposte­n.

Samtidig melder elektriker­en og håndballeg­enden at han fortsatt vil vaere en del av klubben, selv om kontrakten hans går ut. Hovedfokus­et for familiefar­en vil vaere på hjemmebane i friukene.

Stiller gjerne opp

– Jeg har gitt beskjed til André (Jørgensen Hofstøl, ØIF Arendals hovedtrene­r) at han bare må si ifra hvis jeg kan hjelpe med noe. Jeg er glad i klubben, og vil bidra hvis jeg kan. Jeg vil kalle dette en nedtrappin­g.

Han legger til at han i friukene vil vaere med på klubbens treninger i fremtiden.

Jørgensen Hofstøl sier til Agderposte­n at han gjerne ønsker å ha med Heia Pedersen videre, og at det diskuteres om hvilken rolle klubblegen­den kan få fremover.

Klubbens hovedtrene­r er ivrig etter å få klubbveter­anen med videre, og håper å se Heia Pedersen i kamp også neste sesong.

– Nå skal jeg vaere der oppe i to uker, men vet jo ikke hvordan det blir i de ukene når jeg er hjemme. Men jeg vil fortsatt vaere med på noen treninger i friukene. Det er fortsatt gøy å spille håndball, holde seg i form og å ha det sosiale, forteller Heia Pedersen.

– Hvis de mener jeg er god nok stiller jeg opp.

Han presiserer samtidig at han ikke kommer til å signere den opprinneli­ge kontrakten.

Hørte ikke noe

32-åringen, som debuterte på Øyestads A-lag i 1. divisjon i 2005, var naere ved å legge opp etter 2019/20-sesongen. Han valgte likevel å bli med en sesong til.

Nå var det på ny naere ved at karrieren var ved veis ende, men sjansen for å se Heia Pedersen i ØIF-drakta i eliteserie­n neste sesong er fortsatt til stede.

Etter at Sondre Paulsen nylig signerte ny kontrakt med ØIF er det mange som har spurt seg om hvorvidt Heia Pedersen også blir med videre. Den lokale duoen hadde begge kontrakter som gikk ut etter sesongen. Mens Paulsen signerte, går kontrakten til Heia Pedersen ut.

– I høst var jeg veldig motivert. Men så har det vaert mye for klubben. De tok ikke kontakt og det drøyde ut litt.

Da tenkte jeg at jeg må finne det jeg har lyst til å gjøre etter håndballen, forklarer Heia Pedersen.

Tilbake i februar startet tankeprose­ssen om hva som kommer «rundt neste sving» for Heia Pedersen og familien.

– Da hadde jeg ikke hørt noe, så jeg tok noen kurs og satte ting litt i gang. I starten av mars begynte jeg å søke på litt jobber.

– Hvordan var det å si ja til jobben, når du visste hva det betydde for håndballen? – Det var jo ikke så farlig å søke, men da folk begynte å stille spørsmål tilbake … Jeg har jobbet i Agder Energi i tre år nå. Den jobben sa jeg opp i påska for å satse fullt på olje og gass. Da ble det litt skummelt. Men det var et lett valg (å si ja til ny jobb) da den tid kom.

 ??  ??
 ?? THORVILDSE­N ?? FAMILIETID: Eirik Heia Pedersen trapper ned håndballen for sivil jobb og familien. Med ny jobb blir det mer hjemmetid sammen med kona Stine og tvillingen­e August og Maren og eldstedatt­eren Sanne (ikke på bildet). Bildet fra etter en seriekamp i Sør Amfi i september 2019.
THORVILDSE­N FAMILIETID: Eirik Heia Pedersen trapper ned håndballen for sivil jobb og familien. Med ny jobb blir det mer hjemmetid sammen med kona Stine og tvillingen­e August og Maren og eldstedatt­eren Sanne (ikke på bildet). Bildet fra etter en seriekamp i Sør Amfi i september 2019.
 ?? FOTO: JAN ESPEN ??
FOTO: JAN ESPEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway