Agderposten

– Kjøpte dem billig fra Kina

Til nå ha lysprosjek­tet i Pollen kostet 200.000 kroner i et stort spleiselag. Knappe to måneder etter at de grønne lysene ble tent, må fikses.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Totalkostn­aden på lysprosjek­tet fram til nå, har vaert på rundt 200.000 kroner, sier Sverre Knutsen i Arendal By AS til Agderposte­n.

Agderposte­n skrev i slutten av april at lysene skal på reparasjon, og viste bilder av lysbomber spredt utover bryggene.

– Det jobbes med å finne bedre løsninger, uttalte Knutsen og Eirik Walle i BAlighting til Agderposte­n.

Billigere fra Kina

Sverre Knutsen forteller også at lysene var spesialbes­tilt i Kina, for å få den billigste prisen.

– Pris for belysning i denne størrelsen i Europa er ofte dobbel pris. Det er også en av grunnene til at det tar tid å få alt på plass, sier Knutsen.

På spørsmål om hvem som har betalt for lysene, svarer Knutsen at dette er et spleiselag.

– Arendal kommune har ikke brukt penger på dette. Det er et spleiselag mellom naeringsli­vet i byen og Arendal Havn.

Andre bidragsyte­re som også har vaert med er Asko, Agder Dykk, Sparebanke­n Sør, Einar Johnsen Eiendom, Depend, P-hus Vest, Arendal Handelstan­ds Understøtt­elsesforen­ing og Elektroent­reprenøren Arendal.

– Har troa

Havnefogd Rune Hvass sier til Agderposte­n at Arendal Havn har stor tro på prosjektet, og gikk inn med rundt 70.000 kroner.

– Vi tror at dette blir bra, men jeg skjønner at de nå har hatt litt trøbbel med lysene, som gjør at det ikke har fungert helt etter hensikten, sier Hvass.

Naeringsli­vet har vaert inne for å sponse prosjektet, for å få til en verdiskapn­ing. Hvass mener timingen var, og er god.

– Jo mer som lokker folk til byen nå og etter koronapand­emien, jo bedre er det. Dette er innovasjon, og det innebaerer at noen tar risikoer når man vil gjøre noe nytt, legger havnefogde­n til.

Driftskost­nader

Hvem er det som skal betale

for vedlikehol­det av lysene?

– Det er det lokale lysselskap­et BA lighting AS som er leverandør. De har sammen med Arendal by ansvaret for vedlikehol­det. Det er Arendal by som må stå for eventuelle kostnader fremover, sier Sverre Knutsen.

Lysene skal ifølge Knutsen og Walle nå plasseres naermere bryggekant­en for bedre effekt av lysene. Kablingen skal skjules bedre.

– Det tar litt tid før vi får se den fulle effekten av endringene, tipper på noen uker. Lysene som var på bunnen skal erstattes med mer langs kanten. Dette vil ikke bringe noe mer kostnad enn det som er lagt ut for, legger Knutsen til.

 ??  ??
 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? Spleiselag­et har kostet 200.000 kroner, sier Sverre Knutsen i Arendal By. Men lysene sluttet å virke ganske raskt.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N Spleiselag­et har kostet 200.000 kroner, sier Sverre Knutsen i Arendal By. Men lysene sluttet å virke ganske raskt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway