Agderposten

I sekundstri­d

Forandreda­gpå radglappen­seieri spurten for Marte Olsbu Røiseland. Det norske laget på mixedstafe­tten ble spurtslått av Russland i går.

-

Norge stilte med Ingrid Landmark Tandrevold, Marte Olsbu Røiseland, Johannes Dale og Sturla Holm Laegreid i sesongens første verdenscup­renn i blandet stafett.

Fire lag var inne til siste skyting med Laegreid som norsk representa­nt. Franske Quentin Fillon Maillet gikk ut først, men Laegreid og russiske Eduard Latypov tok ham igjen. I avslutning­en ble Latypov for sterk.

Tandrevold var først ut og vekslet med Røiseland som nummer fire, 19,3 sekunder bak Frankrike. Da hadde Tandrevold levert fullt hus på liggende, mens på stående trengte hun ett ekstraskud­d.

Åpnet med bom

Røiseland, som lørdag vant prisen for årets kvinnelige idrettspre­stasjon, åpnet med én bom og trengte totalt to ekstraskud­d på liggende. På stående brukte hun ett ekstraskud­d og vekslet med Dale 12,6 sekunder bak teten.

Dale klinket til med fullt hus på liggende og gikk seg helt opp i teten. Ett ekstraskud­d måtte til på stående, og ved veksling var Laegreid 3,6 sekunder bak Russland og med Tyskland og Frankrike like bak seg før det ble avgjort av Latypov på oppløpet.

På lørdagens jaktstart i Oberhof

ble det også andreplass for Olsbu Røiseland. Da ble lagvenninn­e Tiril Eckhoff for sterk i spurten.

Udramatisk

En feilfri førsteskyt­ing gjorde at Eckhoff økte et fra før solid forsprang. Resten av konkurrans­en forløp ganske udramatisk for henne helt til siste skyting.

Der kom en bom. Det gjorde at Olsbu Røiseland kom helt opp i ryggen på henne. Dermed ble det en dramatisk innspurt.

– Jeg var veldig sliten og fikk ikke noe gratis etter å ha gått hele løpet alene. Det siste partiet passet meg bra, sa Eckhoff til NRK.

Der holdt hun unna med noen få meter etter å ha gått taktisk lurt. Olsbu Røiseland leverte en meget sterk jaktstart.

– Jeg er superfornø­yd med å skyte 20 treff. Samtidig går man jo alltid for å vinne. Tiril tok spurten. Det var bare ett spor som gikk bra i dag etter litt nysnø, sa Olsbu Røiseland til NRK.

VMpågang

Triumfen var Eckhoffs 18. individuel­le i verdenscup­en. Hun dro også fram en lynrask feilfri skyteserie i stående på vei mot seier. Eckhoff har bedret uttellinge­n i stående med flere prosent denne vinteren.

30-åringen vant fredagens sprintrenn klart. Det la grunnlaget for jaktstarte­n som gikk under perfekte skyteforho­ld i Oberhof. Eckhoff står med seier i fire av sine fem siste renn.

Den norske jenta er i strålende form noen uker før VM i Pokljuka (Slovenia, 11.–21. februar). Eckhoff startet sesongen med elendige resultater i Kontiolaht­i, men hun kom tilbake på sitt beste nivå etter noen konkurrans­er. (©NTB)

 ?? FOTO: MATTHIAS SCHRADER, NTB ?? ANDREPLASS­ER: Marte Olsbu Røiseland tar med seg andreplass både fra jaktstart lørdag og mixedstafe­tt søndag. I begge løpene var det sekunder som skilte andre- og førsteplas­s.
FOTO: MATTHIAS SCHRADER, NTB ANDREPLASS­ER: Marte Olsbu Røiseland tar med seg andreplass både fra jaktstart lørdag og mixedstafe­tt søndag. I begge løpene var det sekunder som skilte andre- og førsteplas­s.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway