Agderposten

Granedamen­e slo tilbake

Etter en trøblete høstsesong sikret Granes håndballje­nter en viktig og god start på 2021. Men seieren satt langt inne, selv med en gammel kjenning tilbake.

- Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Grane hadde en rotete høstsesong etter den knallsterk­e sesongåpni­ngen.

Etter ti spilte kamper sto arendalitt­ene med fire seire, to uavgjort og fire tap.

Søndag fikk Grane kamp til døra da tabelljumb­o Reistad kom til Sør Amfi.

Etter en god start på oppgjøret klarte aldri Grane å riste gjestene helt av. Til tross for firemålsle­delse med seks og et halvt minutt igjen ble det en svaert hektisk avslutning.

To minutter før slutt var det nemlig kun ett mål som skilte lagene. Ingunn Håkedal satte spikeren i kista da hun satte inn 25-23, som ble sluttresul­tatet.

Spillere sto fram

Anført av en strålende Inga Presker bakerst som noterte seg for hele 14 redninger (!) og Fanny Skindlo som scoret sju, hadde Grane derimot ledelsen fra de gikk opp i 9–8 etter snaue 20 spilte minutter i Sør Amfi.

– Seieren satt litt for langt inne i dag. Det ble en slitekamp, kommentere­r Skindlo etter kampslutt.

Hun og resten av Grane-jentene slapp løs en herlig jubel da seieren var sikret.

– Dette var veldig deilig. Vi hadde en trøblete periode fram til vi slo Ålgård i siste kampen i 2020. Deilig å starte året med en seier.

– Inga gjorde absolutt sin del i dag. Hun hadde veldig lyst til å vinne i dag. Vi blir bedre og bedre for hver kamp, fortsetter 18-åringen fra Tromøy.

Gammel kjenning tilbake

Til kampen var Kari Anne Hansen tilbake for Grane. Tromøyjent­a forlot Arendal-klubben på grunn av studier i Oslo i 2017 og signerte for eliteserie­laget Stabaek.

Etter en trøblete tid med skader og lite håndball er hun tilbake i Grane.

– Jeg elsker at hun er tilbake. Hun er rutinert, ekstremt god i forsvar og tør å gå på i angrep. Det misunner jeg henne litt, sier Fanny Skindlo.

Hansen entret banen før pause og noterte seg for en scoring i comebacket.

Også trener Luka Panza gleder seg over å ha den 24 å gamle bakspiller­en i laget.

– Jeg er veldig fornøyd med det. Hun trenger litt tid på å komme i toppform, men hun er nok klar for fullt i løpet av måneden, sier Panza.

– Hun gir oss en ekstrem energi, og er veldig god på gjennombru­dd.

Samtidig som Hansen er tilbake, er Iben Ruud satt ut med en tommelskad­e. Luka Panza opplyser at hun må gå med gips i fire uker, før hun må tilbake til lege for en ny sjekk da.

– Bra energi

Grane-treneren var også godt fornøyd med innsatsen fra laget sitt i sliteseier­en.

– Dette var en veldig vanskelig kamp. Jeg sa til jentene etter kampen at da den startet var jeg 40. Nå er jeg 53, forteller Panza og ler.

– Men vi hadde bra intensitet og energi. Litt opp og ned, men 23 baklengs er bra. Vi kan spille mye bedre enn dette, men det er en god start på året. Viktig å starte med to poeng for både motivasjon og selvtillit.

PS! Da lagene møttes i serieåpnin­gen sist høst, vant Reistad 2524.

 ?? ALLE FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? TILBAKE: Kari Anne Hansen (i midten med nr. 5) var en var en av fremtreden­de spillerne på Grane før hun flyttet østover. Nå er hun tilbake, etter eliteserie­spill for Stabaek.
ALLE FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN TILBAKE: Kari Anne Hansen (i midten med nr. 5) var en var en av fremtreden­de spillerne på Grane før hun flyttet østover. Nå er hun tilbake, etter eliteserie­spill for Stabaek.
 ??  ?? HERLIG: Tomålsseie­ren over Reistad ble en tung kamp, men en herlig seier i årets første kamp for Fanny Skindlo og Grane.
HERLIG: Tomålsseie­ren over Reistad ble en tung kamp, men en herlig seier i årets første kamp for Fanny Skindlo og Grane.
 ??  ??
 ??  ?? SLITEKAMP: Kampen mot Reistad ble en tøff affaere for Luka Panza og Grane.
SLITEKAMP: Kampen mot Reistad ble en tøff affaere for Luka Panza og Grane.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway