Agderposten

Abid Raja nekter voksne å spille fotball uten grunn

- Åsmund Aukrust Stortingsr­epresentan­t AP

Pandemien har gjort at nordmenn i alle aldre har begrenset sitt daglige liv. Heldigvis begynner samfunnet å åpne opp. Men det er noe ulogisk i måten dette gjøres på, for samtidig som regjeringe­n har tillatt folk å drikke øl på byen til klokka 3, reise med danskebåte­n, og dra på ferie til nesten hele i Europa er det ikke lov for voksne å spille fotball på fritiden. Nå må regjeringe­n snu og gi vanlige folk mulighet til å spille fotball.

Allerede 13. mai kom det fram i et notat fra folkehelse­direktorat­et at: «Idrett eller aktivitet hvor det er mulig å holde minst 1 meters avstand i den største delen av tiden eller hvor man kan tilpasse aktivitete­n slik at man oppfyller dette, vurderes som lav risiko og bør kunne åpnes for. For eksempel fotball hvor man har naer kontakt under 1 meter i veldig korte tidsrom utgjør liten risiko».

Siden dette har fotballmin­isteren gang på gang gjort flauser som provoserer mange fotballfan­s. Sist var forsøket på å komme i kontakt med

NFF på Twitter for en samtale. Etter kort tid etter han hadde avtalt et møte rykket han ut sammen med helseminis­teren og sier det blir ingen endringer før 1. september.

Så langt har regjeringe­ns håndtering av breddeidre­tten vist liten respekt for den store frivillige innsatsen som har blir lagt ned i breddeidre­tten. Når vanlige folk opplever at de kan drikke øl, reise på ferie og dra på fulle strender virker det meningsløs­t at regjeringe­n fortsatt nekter folk å spille en idrett som ifølge FHI «utgjør en liten risiko».

Idrettslag­ene i Norge utgjør en veldig viktig del av frivilligh­eten rundt i kommunene, og betyr mye for folkehelsa til den enkelte. Et helt år uten treninger og kamper vil gjøre at mange vil falle av. Det er alvorlig i seg selv, og enda verre at regjeringe­n har stoppet alle muligheter til å møtes på sunne og fornuftige måter som kan gi gode opplevelse­r i en tid hvor mange synes livet er vanskelig.

Det er greit at regjeringe­n ikke liker breddefotb­all, men det gjør alle andre. Nå må regjeringe­n ta til fornuft. La folk spille fotball.

 ?? FOTO: JAN SKAREGRØM ?? BREDDEFOTB­ALLNEKT: Illustrasj­onsfoto fra Jerv-Sandnes Ulf med markering for breddefotb­allen.
FOTO: JAN SKAREGRØM BREDDEFOTB­ALLNEKT: Illustrasj­onsfoto fra Jerv-Sandnes Ulf med markering for breddefotb­allen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway