Agderposten

Slik blir vaeret de neste dagene

Det blir lite nedbør og mye sol de kommende dagene. Men supersomme­ren lar vente på seg.

-

Jørund Flaa joerund.flaa@agderposte­n. no

– Det ser da ikke så galt ut for Sørlandets del dette her, sier vakthavend­e meteorolog hos Meteorolog­isk institutt, Lars Andreas Selberg.

Etter en litt småkjølig start på juli for Sørlandets del viser prognosene nå litt stigende temperatur­er de naermeste dagene.

– Det blir nok temperatur­er på rundt 20 varmegrade­r mange dager. Det er snakk om lite vind og mye sol, sier meteorolog­en.

Torden fredag?

Inngangen til helgen - altså fredagen - starter også med mye sol, men fare for enkelte regnbyger utpå kvelden.

– Det er ventet rolige vindforhol­d. Vi snakker om skiftende bris langs kysten. Lengst vest i Agder klan det vaere opp mot stiv kuling, men ellers er det rolige forhold. Det vil vaere lettskyet vaer og opp mot 20 grader de fleste stedene, sier Selberg.

Fredag kveld kan det skye over enkelte steder, mest sannsynlig litt inn i landet. Her kan det også bli enkelte byger, samt også noen spredte tordenskra­ll.

– Langs kysten blir det trolig opphold, sier meteorolog­en.

Mye sol i helgen

Lørdag og søndag fortsetter der fredagen slapp, med mye sol og lite vind - men fare for enkelte regnbyger på ettermidda­g og kveld. Da helst i indre strøk.

– Det blir stort sett opphold og lange perioder med sol. Det samme sier egentlig langtidspr­ognosene utover i neste uke, sier meteorolog­en.

Unntaket er mandag og tirsdag. Mandag er et lavtrykk fra Island på vei inn mot Sør-Norge. Dette har med seg en nedbørsfro­nt som kan gi en del byger mandag kveld og natt til tirsdag.

Lavtrykk passerer

– Det ser ikke ut til å bli så kjempemass­e nedbør, men det blir i hvert fall tilskyende og det kan dryppe litt nå og da, sier Selberg.

Utover tirsdagen har lavtrykkso­mrådet passert og sola titter igjen frem på Sørlandet. Prognosene for onsdag og utover i uken er mer usikre, men hittil viser de en del av samme vaertype: en del sol, lite vind, stort sett opphold og temperatur­er på opp mot 20 grader.

Agderposte­n: - Men det ordentlige sommervaer­et, det lar vente på seg?

– Jeg synes jo ikke at 20 grader, lite vind og mye sol er så galt jeg da, sier meteorolog­en.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SOL: Det blir mye sol og temperatur­er på rundt 20 grader i helgen og begynnelse­n av neste uke.
FOTO: NTB SCANPIX SOL: Det blir mye sol og temperatur­er på rundt 20 grader i helgen og begynnelse­n av neste uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway