Agderposten

– Totalt respektløs­t

Ordføreren er rystet og sjokkert etter gårsdagens uanmeldte predikant-besøk og dåpsseanse i Tjennapark­en.

- Eline Storsaeter esto@agderposte­n.no

Onsdag besøkte den omstridte predikante­n Levi Jensen Tvedestran­d, hvor folk kunne vaere vitne til dåp, evangelise­ring og tungetale.

Det var Tvedestran­dsposten som omtalte seansen først.

Totalt respektløs­t

– Bibelbelte­t er tatt over av Satan. Min oppgave er å ta det tilbake, sa Levi Jensen til Tvedestran­dsposten onsdag ettermidda­g.

Ordfører Marianne Landaas fikk en telefon fra en av badevakten­e i Tjennapark­en, og hun skjønte raskt at hun måtte hive seg i bilen for å bistå badevakten­e. Det var ikke søkt om tillatelse for arrangemen­tet.

Levi Jensen hadde i forkant publisert på sine sosiale medier, om at han skulle besøke Tvedestran­d for å holde dåp i Tjenna.

– Vi fikk ikke beskjed om dette. Badeverten­e skjønte lite, og lurte på hva de skulle gjøre. De ba dem om å stoppe, men det skjedde ingenting. Det er totalt respektløs­t, forteller Landaas til Agderposte­n torsdag.

Barnevogn med kameraer

Ordføreren forteller at Levi Jensen og hans medpredika­nter hadde med seg store høyttalere, mikrofoner og en barnevogn med tre kameraer i. Ordføreren forsøkte å ta et bilde av kameraene i barnevogna, men fikk raskt beskjed om at hun måtte holde seg unna.

– Den ene predikante­n truet med å politianme­lde meg, fordi jeg tok et bilde av seansen og disse kameraene i barnevogna, sier en sjokkert Landaas til Agderposte­n.

Agderposte­n har forsøkt å få tak i Jensen, uten å lykkes.

Grep etter mikrofonen

Predikante­ne nektet å høre på beskjedene om å skru av lyden.

– Jeg ba Levi Jensen og de andre predikante­ne om å holde opp. Til slutt prøvde jeg å gripe mikrofonen for å skru den av. Da sa den ene predikante­n at jeg hadde prøvd å slå til Levi Jensen. Det er bare helt vill oppførsel, legger ordføreren til.

Ordføreren fikk snakke med en av Levis venner på telefon fra Bergen, hvor hun forsøkte å få vite mer om arrangemen­tet.

– Det var bare ren løgn alt sammen. De sa at de bare var på ferie, og at det ikke var noe galt i å bruke Tjennapark­en til dåp og evangelise­ring. Slike arrangemen­ter må vi ha beskjed om på forhånd. Hele seansen var forferdeli­g, sier ordføreren.

 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ?? REAGERER: Ordfører Marianne Landaas reagerer også på predikante­nes oppførsel. – Det var totalt respektløs­t, og veldig spesielt. Bildet er tatt i en tidligere sammenheng.
FOTO: TORE ELLINGSEN REAGERER: Ordfører Marianne Landaas reagerer også på predikante­nes oppførsel. – Det var totalt respektløs­t, og veldig spesielt. Bildet er tatt i en tidligere sammenheng.
 ?? FOTO: SKJERMDUMP ?? OMSTRIDT PREDIKANT: Skjermdump fra Levi Jensens Youtube-kanal etter hans opptreden i Tvedestran­d onsdag.
FOTO: SKJERMDUMP OMSTRIDT PREDIKANT: Skjermdump fra Levi Jensens Youtube-kanal etter hans opptreden i Tvedestran­d onsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway