Agderposten

– Rød som en hummer

For Marte Olsbu Røiseland ble det en tung dag i sporet. Tiril Eckhoff tok en suveren seier på sprinten i Ruhpolding og tok over ledelsen i verdenscup­en.

- Thomas Skjeggedal Thorsen og NTB

Frolending­en endte på 6. plass i onsdagens sprint.

– Det var litt tyngre fysisk i dag enn det har vaert i det siste. Det var et jobbeløp. Selv om det er litt lettere løyper så får man ingen pause i sporet, sa Olsbu Røiseland til NRK etter løpet.

– Så jeg er rød som en hummer i fjeset nå fordi jeg er så sliten. Det har kanskje vaert en litt for lang juleferie med litt for mye god mat, fortsatte hun.

Ni treff

For Olsbu Røiseland ble det ni treff på ti skudd på sprinten.

– Det er jeg greit fornøyd med.

Hun la til at hun bruker løpene nå til å gå seg i form til VM.

Hun gikk i mål 55,4 sekunder bak Tiril Eckhoff som vant.

Det var Fossum-løperens femte seier i løpet av de siste sju løpene i verdenscup­en. Hun var dessuten oppe på seierspall­en (2.-plass) på fellesstar­ten i Oberhof sist helg.

Onsdag var Eckhoff helt utilnaerme­lig. Hun traff samtlige blinker både på liggende og stående skyting, og ute i løypa holdt hun som vanlig et ekstremt høyt tempo.

– Jeg tror nok det er et av de beste rennene jeg har gått. Så jeg får smile bredt over det, sa Eckhoff til NRK.

Da 29-åringen gikk over mål, tok hun ledelsen med 29,7 sekunders margin til svenske Hanna Öberg, som også skjøt fullt.

Det sier også sitt at treeren Dorothea Wierer, som var 14,5 sekunder bak Eckhoff ut fra siste skyting, tapte 22,3 sekunder i løypa på den siste runden alene.

Jaktstart i gult

Eckhoff lå ni poeng bak Wierer i den sammenlagt­e verdenscup­en før onsdagens løp. Ettersom italienere­n ligger an til å ta 3.-plassen på sprinten idet 30 løpere er i mål, overtar Eckhoff den gule ledertrøya foran søndagens jaktstart i Ruhpolding.

Der har hun et fantastisk utgangspun­kt for seier.

– Var «Doro» litt bitter eller? Jeg tror hun er det. Jeg får klappe meg selv på skulderen og si «flink Tiril», gliste Eckhoff etter løpet.

Ingrid Landmark Tandrevold havnet et stykke nede på resultatli­sta etter å ha bommet én gang på hver skyting.

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? TUNGT: Sprinten iRuhpoldin­g ble tung for Marte Olsbu Røiseland. Hun endte nesten ett minutt bak Tiril Eckhoff som vant.
FOTO: NTB SCANPIX TUNGT: Sprinten iRuhpoldin­g ble tung for Marte Olsbu Røiseland. Hun endte nesten ett minutt bak Tiril Eckhoff som vant.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? SUVEREN: Tiril Eckhoff toksesonge­ns femte verdenscup­seier på sprinten i Ruhpolding.
FOTO: NTB SCANPIX SUVEREN: Tiril Eckhoff toksesonge­ns femte verdenscup­seier på sprinten i Ruhpolding.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway