Agderposten

Laerer hevder seg ulovlig oppsagt

Ifølge rektor klarer ikke laereren å tilpasse seg kravene som stilles til en laerere i den videregåen­de skolen i Agder. Nå har laereren gått til sak mot skolen etter at ledelsen valgte å si henne opp.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

En helt spesiell sak er under oppseiling for tingretten i Arendal.

Der har en laerer ved en av de videregåen­de skolene i landsdelen har gått til sak mot Agder fylkeskomm­une med krav om at oppsigelse­n av henne trekkes tilbake og kjennes ugyldig.

Ifølge ledelsen på skolen laereren er ansatt klarer hun ikke «å tilpasse seg kravene som stilles til laerere i videregåen­de skole, og dermed ikke klarer å bygge relasjoner med elevene».

Dette fremgår av sluttinnle­gget fylkeskomm­unen har sendt tingretten i Arendal, der skoleledel­sen også hevder «at hennes adferd gjør elevene utrygge, skaper et dårlig arbeidsmil­jø, og at hun ikke tar i bruk de hjelpemidl­er som er foreskreve­t for undervisni­ngen».

I sitt sluttinnle­gg til Aust-Agder tingrett, stiller den oppsagte laereren seg helt uforståend­e til disse påstandene.

Og hevder skoleledel­sen overdriver og har opptrådt usaklig på flere punkter:

«Oppsigelse­n er ulovlig og dermed ugyldig. Den samme oppsigelse­n er ikke saklig og mangler sin grunn. Jeg var syk da jeg ble sagt opp», skriver laereren i sitt sluttinnle­gg til Aust-Agder tingtett.

Ifølge laereren er hennes opptreden og arbeidspre­stasjon «ikke er så ille og ensidig som det kan fremstå i klagene».

Derfor har laereren innstevnet fire vitner som skal underbygge sitt syn på saken.

Disse kommer i tillegg til en tekke vitner fylkeskomm­unen har innstevnet fra blant annet ledelsen ved den aktuelle skolen.

Ifølge laererens sluttinnle­gg vil det også bli lagt frem en rekke dokumenter som skal underbygge hennes påstand om at oppsigelse­n av henne ikke var saklig og dermed er i strid med loven.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO ?? SØKSØKES: En laerer i gamle Aust-Agder går til sak mot skoleledel­sen og Agder fylkeskomm­une etter oppsigelse.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO SØKSØKES: En laerer i gamle Aust-Agder går til sak mot skoleledel­sen og Agder fylkeskomm­une etter oppsigelse.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway