Agderposten

Intensiver­er jobben med ny E18-strekning

Nye Veier ser for seg å starte regulering­splanarbei­det for E18-strekninge­n mellom Harebakken og Rannekleiv i 2021.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Det kom frem på møtet i det interkommu­nale samarbeide­t for E18 onsdag. Strekninge­n Harebakken-Rannekleiv er en del av den store E18-utbygginge­n mellom Grimstad og Dørdal som pågår for øyeblikket.

Skal vaere komplett i 2028

Flere andre delstrekni­nger, blant annet Arendal – Tvedestran­d, står allerede ferdig, men fortsatt gjenstår det svaert mange kilometer av det omfattende veiprosjek­tet. Innen 2028 skal hele strekninge­n mellom hovedstade­n og Kristiansa­nd vaere ferdig utbygget med 4-felts motorvei.

I år starter Nye Veier jobben med regulering­splanene for de to delstrekni­ngene DørdalGjer­stad og Pinesund – Tvedestran­d. Neste år går de i gang med en av fylkets mest trafikkert­e veier, Harebakken – Rannekleiv hvor over 21.000 biler kjører hvert døgn.

Kan bli innsnevrin­ger

Før det skal det gjøres et arbeid for å se om den båndlagte sonen i dette området kan gjøres mindre enn den som ligger inne i kommunedel­planen.

– Dette er skikkelig gode nyheter, sier Arendals varaordfør­er Terje Eikin, som er kommunens representa­nt i det interkommu­nale samarbeide­t for E18.

Han legger til at det vil vaere en meget god løsning å la dagens E18 ligge igjen som en lokalvei mellom Harebakken og Stoa for å bedre trafikkfly­ten inn til Arendal.

– Med en avkjørsel ned til Myrene vil det gjøre fremkommel­igheten vesentlig bedre, sier han.

I fjor høst vedtok Arendal bystyre med stort flertall kommunedel­planen for ny 4-felts E18 for det Agderposte­n har kalt «rest-E18»: Dørdal-Grimstad. Arendals del av planforsla­get strekker seg fra Harebakken til Grimstads kommunegre­nse.

Fikk gjennom kravene

Både kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d og varaordfør­er Terje Eikin fremholdt den gang at Arendal kommune hadde saerdeles stor grunn til å vaere tilfreds med det planforsla­get som foreligger. Fordi bystyret har fått gjennomsla­g for sine hovedkrav i forbindels­e med planen for ny 4-felts motorvei. Disse var:

1) Ny E18 må i all hovedsak følge dagens E18-trase

2) De nye, store kryssene må løses som to halve kryss – i stedet for to store toplanskry­ss. Både for Harebakken/Stoa og for Rannekleiv/Nedenes.

Arbeidet med regulering­splanen for strekninge­n Rannekleiv – Grimstad skal i utgangspun­ktet starte i siste halvdel av 2022.

 ?? FOTO: KART: NYE VEIER/ MONTASJE: AGDERPOSTE­N ?? NY E18 I ARENDAL: Slik ser kartet ut for korridor for ny E18 fra Harebakken vestover til Grimstads grense.
FOTO: KART: NYE VEIER/ MONTASJE: AGDERPOSTE­N NY E18 I ARENDAL: Slik ser kartet ut for korridor for ny E18 fra Harebakken vestover til Grimstads grense.
 ?? 3D: NYE VEIER ?? HARREBAKKE­N-STOA: – Egentlig er hele strekninge­n Harebakken­Stoa (ca 2 km) en eneste stor kryssløsni­ng - i og med at det blir to halve kryss og ny tilførsels­vei fra Høgedal ned til Myrene, forklarte kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d for bystyret i fjor høst.
3D: NYE VEIER HARREBAKKE­N-STOA: – Egentlig er hele strekninge­n Harebakken­Stoa (ca 2 km) en eneste stor kryssløsni­ng - i og med at det blir to halve kryss og ny tilførsels­vei fra Høgedal ned til Myrene, forklarte kommunalsj­ef Geir Skjaevelan­d for bystyret i fjor høst.
 ??  ?? UTROLIG FORNØYD: Varaordfør­er Terje Eikin (KrF ) i Arendal.
UTROLIG FORNØYD: Varaordfør­er Terje Eikin (KrF ) i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway