Agderposten

Teologistu­dent frikjent for å ha befølt 12-åring

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

En kenyansk teologistu­dent – som i fjor sommer solgte bøker på dørene i Arendal – er frikjent etter å ha blitt anklaget for å ha tatt seg inn til ei 12 år gammel jente og befølt og kysset henne på halsen. Det var onsdag 11. juli i fjor at den kenyanske teologistu­denten ringte på en dør på Nyli i Arendal for å selge bøker for et kristent forlag.

At han i døren traff ei ung jente, nekter han ikke for.

Men at han skal ha gått inn i leilighete­n og - som det heter i tiltalen «holdt rundt henne og klemte henne, strøk henne en gang på rumpa og kysset henne på halsen», benekter den kenyanske teologistu­denten på det aller sterkeste.

Gift i Kenya

Etter at jenta hadde fortalt foreldrene sine om det dørselgere­n skulle ha gjort mot henne, ble han arrestert og satt i varetekt. Mannen er gift i Kenya og har et barn på ett år.

Etter at det kristne forlaget gjennom norske myndighete­r hadde skaffet ham en midlertidi­g arbeidstil­latelse, fikk han gå rundt på dørene og selge forlagets bøker.

Det hadde han gjort i to år da ei 12 år gammel jente i Arendal meldte ifra til foreldrene sine at en mann hadde ringt på døren og startet med å kysse og beføle henne, så snart han hadde kommet seg innenfor døren.

Ingen klager

Teologistu­denten nektet på sin side for dette og viste til at det i hans instrukser ikke var tillatt å gå inn i hus der det ikke er voksne til stedet.

I retten kunne også en representa­nt fra forlaget bekrefte at man aldri tidligere har fått noen klage på mannen som finansiere­r teologistu­diene sine i Kenya gjennom boksalg i Norge.

Frikjent

Politiet ville straffe mannen med en bot på 10.000 kroner, men i Aust-Agder tingrett ble mannen frikjent.

Innen to uker på påtalemynd­igheten ha bestemt seg for om man skal anke frifinnels­en i Aust-Agder tingrett.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX ?? BOKSELGER: Etter at det kristne forlaget gjennom norske myndighete­r hadde skaffet mannen en midlertidi­g arbeidstil­latelse, fikk han gå rundt på dørene og selge forlagets bøker.
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: NTB SCANPIX BOKSELGER: Etter at det kristne forlaget gjennom norske myndighete­r hadde skaffet mannen en midlertidi­g arbeidstil­latelse, fikk han gå rundt på dørene og selge forlagets bøker.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway