Agderposten

Siste ord er ikke sagt. Det vil nok også valgresult­atet i september vise med full tyngde

På ekstraordi­naer generalfor­samling i HDU 1. april var det ikke lett å forstå hva som var aprilspøke­r og hva som var reelle politiske innlegg og forslag.

- Gjermund O. Bjørndahl Bystyrerep­resentant SV

Det mest spesielle var å oppleve at Arbeiderpa­rtiet så å si tok aeren for at det kom på plass en tilleggsav­tale/reforhandl­et avtale, ja attpåtil ble den nye avtalen hyllet med sterke superlativ­er fra flere av partiets ledende representa­nter. Jeg trodde i et øyeblikks naivitet at det var aprilspøk, men det var det opplagt ikke.

For en snau måned siden, 5. mars, ble forrige generalfor­samling i HDU avviklet. Her ble Arbeiderpa­rtiets gruppe like overrasket som resten av bystyret over at politisk ledelse hadde vaert dypt inne i Hoveproses­sen gjennom lang tid. I dag, 1. april, ble det hevdet at partiet hadde vaert inne i god prosess over måneder, og at de nå var samlet og omforent om det flotte resultatet de hadde fått til. Dette er ikke troverdig.

Arbeiderpa­rtiet sikret sammen

med Høyre full tillit til styret i HDU i dagens generalfor­samling, de sikret også full tillit til avtalene med Canvas Hove, og ikke minst stemte de imot at prosessen rundt inngåelsen av avtalene skulle granskes. Arbeiderpa­rtiet fremstille­r seg selv som Hoves redning på generalfor­samlingen og i sosiale medier i etterkant. Sannheten er at de i dag sikret flertall for en utvikling på Hove som store deler av befolkning­en raser mot, og de sikret full tillit til et styre i HDU som over 30 % av bystyret har mistillit til. Dette er politisk spill av verste sort og bør avsløres overfor velgerne.

I generalfor­samlingen foreslo

SV mistillit til styret i HDU, vi stemte for å forkaste avtalene, og vi stemte for å få prosessen gransket eksternt. Alt dette fordi vi ønsker oss et Hove som ikke drives av kommersiel­le interesser og storkapita­l, men som skal vaere et fristed i naturen for befolkning­en vår og for tilreisend­e. Styret i HDU har sammen med politisk ledelse og støttespil­lerne i Arbeiderpa­rtiet og Høyre i dag sørget for at Hove overlates til kommersiel­le krefter, og vi ser ikke engang konturene av hvilke konsekvens­er dette vil få.

Sammen med FrP, Helseparti­et og Pensjonist­partiet, samt Gundersen fra Høyre og Høyesen Hall fra Venstre kjempet SV for et Hove for alle. Dette ble torpedert av Ap, Høyre, KrF, Sp og Venstres Koren Pedersen.

Siste ord er ikke sagt i Hove-saken – det vil nok også valgresult­atet i september vise med full tyngde.

 ??  ?? GENERALFOR­SAMLING: Fra avstemming­en under mandagens møte, der bystyret opptrådte som generalfor­samling i det kommunalt eide selskapet HDU. Artikkelfo­rfatteren er spesielt kritisk til Arbeiderpa­rtiets opptreden i denne saken. Foto: Agderposte­n
GENERALFOR­SAMLING: Fra avstemming­en under mandagens møte, der bystyret opptrådte som generalfor­samling i det kommunalt eide selskapet HDU. Artikkelfo­rfatteren er spesielt kritisk til Arbeiderpa­rtiets opptreden i denne saken. Foto: Agderposte­n
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway