Agderposten

Nabobygget til Sissener reduseres betrakteli­g

– Vi blir sittende på utstilling, protestert­e Høyres gruppelede­r Geir Fredrik Sissener. Nå har utbygger redusert byggeprosj­ektet på Sisseners nabotomt på Hisøy fra fem til tre boenheter.

- Marit Elisabeth Strand maes@agderposte­n.no

– Vi har ingen merknader til den nye planen. Jeg og kona lever fint med dette, og skulle ønske prosjektet var slik i første omgang. Jeg synes utbygger har fulgt signalene om å bygge i mindre størrelse, sier Geir Fredrik Sissener.

Den profilerte politikere­n ledet ordet på vegne av naboene da politikern­e kom på befaring til Galliåsen i Kolbjørnsv­ik for et år siden. Sissener har en formidabel utsikt over fjorden og Arendal. På andre siden av huset, som er vendt bort fra fjorden, har Øystein Aslaksen og Helge Aasen kjøpt nabohuset. Der søkte de kommunen om å bygge en lavblokk med fem leilighete­r.

– Prosjektet er altfor stort. En tomannsbol­ig ville vaert greit, sa Sissener om planen, og klaget blant annet på grunn av innsyn, verditap og trafikkbel­astning.

Også en annen nabo og to velforenin­ger klaget på prosjektet.

Enmannsbol­ig + tomannsbol­ig

Et flertall i kommunepla­nutvalget avviste planen. Nå har utbyggerne kommet opp med en ny plan, som er ute på offentlig høring med frist denne uka. Byggeprosj­ektet er redusert fra fem leilighete­r til tre boenheter; en enmannsbol­ig og en tomannsbol­ig.

– Vi har tilpasset prosjektet etter signalene vi fikk av politikern­e, som synes prosjektet ble for massivt, forteller utbygger Øystein Aslaksen.

– Anser dere det reduserte prosjektet for økonomisk forsvarlig?

– Å redusere fra fem til tre boenheter blir kanskje ikke like bra for vår del, men det blir til gjengjeld enklere å bygge. Jeg tror dette blir bra for alle parter, sier Aslaksen.

Avviste leilighets­bygget

Spørsmålet om habilitet har vaert fremtreden­de i kommunepla­nutvalgets behandling av planen i Galliåsen. Ved forrige behandling ble Høyre-politikern­e Benedikte Nilsen og Roar Gundersen erklaert habile mot sin vilje. Byggingen av lavblokken med fem leilighete­r ble avvist med 7 mot 2 (Frp og KrFs) stemmer.

 ??  ?? BEFARING: Under befaringen i april i fjor, førte Høyres gruppelede­r og nå også opposisjon­sleder i Arendal bystyre, Geir Fredrik Sissener, ordet på vegne av naboer som protestere­r mot at en enebolig i boligfelte­t på Hisøy, erstattes med et leilighets­prosjekt. Til venstre for Sissener, leder i kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap), og Sisseners partifelle Benedikte Nilsen.
BEFARING: Under befaringen i april i fjor, førte Høyres gruppelede­r og nå også opposisjon­sleder i Arendal bystyre, Geir Fredrik Sissener, ordet på vegne av naboer som protestere­r mot at en enebolig i boligfelte­t på Hisøy, erstattes med et leilighets­prosjekt. Til venstre for Sissener, leder i kommunepla­nutvalget, Nina Jentoft (Ap), og Sisseners partifelle Benedikte Nilsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway