Agderposten

Kvinne fortsetter sin forklaring i drapssak neste uke

- ▶ KRISTIANSA­ND:

Den 43 år gamle kvinnen som er tiltalt for to overlagte drap og forgiftnin­g, vil også måtte forklare seg for påtalemynd­igheten neste uke.

Aktoratet begynte sin utspørring onsdag etter at hun hadde sagt seg villig til å forklare seg for første gang etter at hun ble pågrepet og siktet i 2017.

43-åringen er tiltalt for å ha drept faren sin i 2002 og sin tidligere samboer i 2014, samt for å ha forgiftet en ekskjaeres­te.

Aktor, statsadvok­at Leif Aleksander­sen, opplyste i Agder lagmannsre­tt fredag der ankesaken nå pågår, at påtalemynd­igheten trenger resten av dagen til å spørre ut tiltalte. Dermed vil hun fortsette sin forklaring neste rettsdag, tirsdag i neste uke. Planen var opprinneli­g at hun skulle gjøre seg ferdig med sitt vitnemål fredag, skriver Faedreland­svennen i sin direkterap­portering fra tinghuset i Kristiansa­nd.

– Vi må bruke den tiden vi trenger, siden det er første gang hun forklarer seg, sa lagdommer Erik Holth.

Etter at Aleksander­sen avsluttet sin gjennomgan­g av samtaler tiltalte har hatt med politiets undercover­agent, tok hans kollega Ragnhild Helgesen over. Hun spurte om forholdene i tiltalen som gjelder neddoping av ekskjaeres­ten som har fulgt saken både i tingretten og nå i lagmannsre­tten. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway