Agderposten

Millionutb­ytte etter knallår for ny bank

I sitt første hele driftsår knaller nyfusjoner­te Østre Agder Sparebank til med et overskudd før skatt på nesten 24 millioner kroner.

- ▶ NAERINGSLI­V ▶ Pål Yngve Berg pyb@agderposte­n.no

Sparebanke­ne på Vegårshei og i Gjerstad slo seg sammen 1. oktober 2017, og har i tillegg til disse to kommunene avdelinger i Risør og Tvedestran­d.

Årsmelding og regnskap for 2018 ble behandlet på generalfor­samlingen torsdag kveld, og det var vel neppe mye misnøye over tallene.

Banksjef Nina Holte og markedssje­f Jan Birger Stebekk forteller stolte i en pressemeld­ing at resultatet før skatt ble på 23,8 millioner.

2,6 millioner i utbytte

– Det sterke resultatet kommer som en følge av god og effektiv bankdrift, stabil kundemasse og en jevn tilstrømmi­ng av nye kunder. Dette har bidratt til vekst innenfor alle bankens forretning­sområder, utdyper de.

Millionene sto i kø da banken inviterte til emisjon av egenkapita­lbevis i fjor vinter. Emisjonen ble kraftig overtegnet, og da fristen gikk ut 1. mars 2018 hadde banken hanket inn 40 millioner i ny egenkapita­l.

Både privatpers­oner og bedrifter meldte seg for å få en eierposter i den nye banken. Flere fikk faktisk faerre egenkapita­lbevis enn de hadde ønsket seg.

Nå kommer den første avkastning­en til de 150 egenkapita­lbeviseier­ne. Disse får et samlet utbytte på 2,6 millioner kroner til fordeling. Eller mer presist: 6,47 kroner pr. egenkapita­lbevis.

– Banken har en intensjon om å betale et godt og konkurrans­edyktig utbytte til våre eiere, noe regnskapet for 2018 viser at banken lykkes med, uttaler banksjefen tilfreds.

Resten av overskudde­t etter skatt, 16,8 millioner, blir overført til bankens fond.

– Gode resultater avgjørende

Når ledelsen ytterliger­e skal forklare den raske banksukses­sen i de fire kommunene, lister den opp disse momentene:

– Resultatet preges også av økt rentenetto, reduserte kostnader, redusert mislighold, høy innskuddsd­ekning og positiv utvikling ren kjernekapi­tal.

Naermere 40 lag, foreninger, prosjekter og arrangemen­ter mottok for øvrig økonomisk støtte fra Østre Agder Sparebank i fjor.

– Gode resultater er viktig for banken, og helt avgjørende for at Østre Agder Sparebank også i fremtiden skal vaere en solid og god lokalbank for våre kunder, eiere, lokalsamfu­nnet og regionen, sier banksjef Nina Holte.

 ??  ?? SPREK START: Banksjef Nina Holte og markedssje­f Jan Birger Stebekk er kjempeforn­øyde med den fusjonerte bankens første hele driftsår. Bildet er tatt ved en annen anledning.
SPREK START: Banksjef Nina Holte og markedssje­f Jan Birger Stebekk er kjempeforn­øyde med den fusjonerte bankens første hele driftsår. Bildet er tatt ved en annen anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway