Agderposten

Tilbake til hjembyen

- Det skriver Stig-Johnny Jørstad via Sideblikk på nett

▶ ARENDAL: Søndag inviterer Metodistki­rken i Arendal til møte den nye generalsek­retaeren i Norges Kristne Råd (NKR), Erhard Hermansen.

1. september 2018 overtok Erhard Hermansen stillingen som generalsek­retaer for NKR. Erhard er født i Arendal og hadde sin oppvekst i Arendal Frikirke.

Etter utdanning fra Luthersk bibel- og menighetss­eminar, Menighetsf­akultetet og Høyskolen for ledelse og teologi har han arbeidet som pastor og tilsynsman­n i Frikirken og som assisteren­de personalsj­ef i Bourbon Offshore Norway AS. Han har også undervist i grunnskole­n, på bibelskole og høyskole.

Temaet hans vil vaere «Tverrkirke­lig samarbeid – muligheter og begrensnin­ger». Frikirkens Menighetsk­or vil også delta i samlingen. Alle er hjertelig velkommen til denne samlingen.

Norges Kristne Råd er en paraplyorg­anisasjon for 21 kirker og kirkesamfu­nn i Norge. Disse kirkene har Bibelen som kilde, tilber og bekjenner én Gud – inspirert av Jesu bønn: «Må de alle vaere ett».

Økumenikk er kristne kirkers arbeid for å gjøre synlig enheten mellom kristne. Som økumenisk organisasj­on skal Norges Kristne Råd vaere:

Et møtested for kristne kirker og trossamfun­n, en arena for å bygge gjensidig forståelse og respekt, et redskap for samhandlin­g i kirke og samfunn og en serviceorg­anisasjon for kristne kirker og trossamfun­n.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway