Agderposten

SOL OPP OG NED

-

OLE GUNNAR SOLSKJAER

Han kom fra Molde med fly og landet i Manchester by.

Han kom fra den høye pol og blendet England med sol.

Den norske gutten med ball tok seire uten tall.

Norge har atter fått en nordmann som gjør det godt. I dag, onsdag 20. mars, står sola opp i Oslo kl. 06.20 og går ned kl. 18.30 (dagen øker med 5 minutter), i Bergen opp kl. 06.41, ned kl. 18.52 (+6 min.), i Trondheim opp kl. 06.20, ned kl. 18.32 (+7 min.), i Tromsø opp kl. 05.45, ned kl. 18.00 (+9 min.).

(©NTB) I Oslo er det flo kl. 04:39 og kl. 17:17, fjaere kl. 10:01 og kl. 22:19, i Bergen er det flo kl. 10:17 og kl. 22:48, fjaere kl. 04:03 og kl. 16:32, i Trondheim er det flo kl. 11:05 og kl. 23:35, fjaere kl. 04:58 og kl. 17:26, i Tromsø er det flo kl. 00:37 og kl. 12:54, fjaere kl. 06:43 og kl. 19:11.

(©NTB)

1 Tim 4,4-11

Alt det Gud har skapt, er godt, og ikke noe skal forkastes når det mottas med takk. For det helliges ved Guds ord og bønn.

Når du gjør dette klart for våre søsken, er du en god Kristi Jesu tjener som får naering fra troens ord og den gode laere som du har fulgt. Men vis fra deg de ugudelige mytene, som bare er tomt snakk. Øv deg heller i gudsfrykt. For kroppslig øving er nyttig til noe, men gudsfrykt er nyttig til alt. Til den er det knyttet et løfte både for dette livet og for det som kommer.

Dette er et troverdig ord og vel verdt å ta imot, det er derfor vi strir og kjemper. For vi har satt vårt håp til den levende Gud, som er frelser for alle mennesker, saerlig for de troende. Dette skal du innskjerpe når du underviser. ungdomsfla­mme, en politiker og dikter fra Telemark. Siden nevnte han aldri saken igjen. Ifølge Ibsen-biograf Robert Ferguson fikk historien likevel en slags fortsettel­se mange tiår senere. En gang mot slutten av Ibsens liv mottok hans sønn Sigurd en kopi av farens dåpsattest i posten. Avsenderen forklarte at han hadde vaert hos en urmaker og hentet klokken sin, som var levert inn til reparasjon. Da han kom hjem og skulle pakke ut klokken, oppdaget han at innpakning­spapiret var høyst uvanlig. Papiret var Henrik Ibsens dåpsattest, der det sto at han var født i Skien 20. mars 1828 – som sønn av ekteparet Knud og Marichen Altenburg Ibsen.

1966:

Pokalen til det foreståend­e fotball-VM i England ble stjålet mens det var utstilt i Westminste­r Central Hall i London. Kort etter mottok politiet et brev med krav om 15.000 pund i løsepenger. En uke senere fant colliehund­en «Pickles» det gjeve trofeet i en hagehekk, innpakket i avispapir. Redningsdå­den gjorde «Pickles» til hele nasjonens kjaeledegg­e, og da at England vant VM samme år, var hunden aeresgjest under seiersbank­etten. Den stjålne pokalen var det såkalte Jules Rimet-trofeet som var blitt overrakt alle vinnere av fotball-VM siden turneringe­n startet i 1930. I 1970 vant Brasil pokalen til odel og eie, og til VM i Vest-Tyskland i 1974 var den erstattet med dagens FIFA-trofé. Jules Rimet-trofeet ble stjålet på nytt i 1983 fra en monter i hovedkvart­eret til det brasilians­ke fotballfor­bundet. Trofeet er aldri kommet til rette.

1969:

John Lennon og Yoko Ono giftet seg i Gibraltar. Paret hadde møttes første gang i 1966 i et kunstgalle­ri i London, der Onos egne installasj­onsarbeide­r var utstilt. Lennon skal ha lagt spesielt merke til et verk som besto av et kort utsagn skrevet i taket. Skriften var så liten at publikum måtte stå på stige og lese gjennom en lupe. Lennon hadde ventet at det skulle stå «fuck you», og ble forbauset over å oppdage at ordet i taket var «yes». Under bryllupsse­remonien var Lennon iført hvit jakke og kremfarged­e kordfløyel­sbukser, ifølge eget utsagn fordi han ikke klarte å oppdrive en hvit dress. Bruden var kledd i helhvitt. Paret tilbrakte bryllupsre­isen i en seng i presidents­uiten på Amsterdam Hilton Hotel, fra 25. til 31. mars, i protest mot den pågående Vietnamkri­gen. (©NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway