Agderposten

De har funnet den beste løsningen

De hadde drømt om det, men trodde det ikke var aktuelt. Men nå overtar Smag & Behag driften av livsverket Bjellandst­rand gård, og hvem som er mest fornøyde, er ikke godt å si.

- ▶ NAERINGSLI­V ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

De sitter så fornøyde og vel forlikte i den trivelige kafeen på Bjellandst­rand gård. Enigheten og gleden over å finne den optimale løsningen lyser av ekteparet Unni og Jon Ramsvatn på Bjellandst­rand, og Hans Petter Klemmetsen og Rolf Erik Nilsen fra Smag & Behag i Grimstad.

Etter 14 år vil paret på Bjellandst­rand overlate driften til noen andre.

– Vi hadde lyst til å finne noen som kunne ta den videre og gjøre stedet enda bedre. Vi tenkte faktisk på Hans Petter Klemmetsen og Smag & Behag, men turde ikke tro at det var aktuelt, forteller Unni Ramsvatn.

Men de kjenner Rolf Erik Nilsen, arrangøren som også driver gårds arrangemen­ter, og haner også medeier i Smag & Behag.

Ydmyk for ny mulighet

Og da ble det slik at fra 1. juni er det Smag & Behag som står for driften.

Hans Petter Klemmetsen fra den velrenomme­rte restaurant­en i Grimstad er ydmyk for muligheten han og teamet hans har fått.

– Vi skal bygge videre på det som har kjennetegn­et Bjellandst­rand, ikke minst skal vi dyrke det lokale som Unni og Jon er så gode på. Og dette skal fortsatt vaere et godt sted med lave skuldre og avslappet atmosfaere, forteller han.

Han er veldig fornøyd med at samboerpar­et Kenneth Haugeland og Francisca Witsø skal bo og drive på Bjellandst­rand.

Haugeland var kjøkkensje­f da Klemmetsen startet Smag & Behag i 2011, og er svaert dyktig. Og opptatt av det kortreiste og naturlige. Han har allerede lagt inn ønsker for hva Ramsvatn skal dyrke i Strandhage­n.

For når det driftige ekteparet ikke skal drive med servering, selskaper, arrangemen­ter og konserter, kan de endelig bruke litt mer tid på det som de kanskje liker aller best, å grave i jorda.

For de skal jobbe nesten like mye som før. I lavsesonge­n er de engasjert som bestyrere av en eiendom i Oslo hvor de tar seg av både hage og arrangemen­ter.

På Bjelland har ikke minst den store eiendommen med Strandhage­n og Rosehagen, for ikke å glemme Alveberget hyttefelt hvor utbygginge­n er kommet i gang, og hvor det blir 180 hytter både for selveiere og utleie med 200 varme senger.

Men nå blir det også muligheter for noe fri og det ser de frem til.

I de beste hender

Og med Haugeland og Witsø på laget, mener Klemmetsen at driften er i de beste hender, og at det kan bli mange kreative løsninger.

– Det er helt avgjørende at det er noen her som er dedikerte og tett på. Det kan ikke jeg overkomme. Vi har sju laerlinger i bedriften og nå kan de også veksle mellom stedene og få enda bredere erfaring, sier han og fortsetter.

– Vi har mange gjester, og av til kommer det ønsker om en annen ramme rundt arrangemen­tene enn det i vi har Grimstad. Her har vi helt noe annet, med sjøen, Raet Nasjonalpa­rk, naturen for øvrig og hagene her. Vi får mye mer å spille på, mener han.

Han har nå et leieforhol­d på Bjellandst­rand, og Ramsvatn vil fortsatt vaere på gården, men det er yngste sønnen som overtar gårdsdrift­en.

Og frem til og med påske står de for driften, og allerede lørdag er det første åpen kafé for sesongen.

Overtar 1. juni

– Vi overtar 1. juni og alle bestilte arrangemen­ter går som planlagt, forsikrer Klemmetsen.

Og gradvis vil det kanskje blir noen endringer, og de som nå har sluppet taket, er sikre på at det blir til det bedre med nye kreative krefter og stor fagkunnska­p til å drive fremover.

Besøkstall­et i juli på Bjellandst­rand har i de beste sesongene ligget på om lag 10.000 gjester.

Både de nåvaerende og de nye driverne mener at med alt som skjer på Tromøy nå, bør det øke ytterliger­e.

Og Klemmetsen forsikrer at de vil gjøre som i Grimstad, samarbeide mest og best mulig med de andre aktørene i bransjen på øya.

 ??  ?? FORLIKTE OG FORNØYDE: Rolf Erik Nilsen og Hans Petter Klemmetsen flankerer Unni og Jon Ramsvatn som fra 1. juni overtar driften av Bjellandst­rand gård. Det er to sterke merkevarer som nå slår seg sammen.
FORLIKTE OG FORNØYDE: Rolf Erik Nilsen og Hans Petter Klemmetsen flankerer Unni og Jon Ramsvatn som fra 1. juni overtar driften av Bjellandst­rand gård. Det er to sterke merkevarer som nå slår seg sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway