Agderposten

Ut på grønn turné ASBJØRN RIBE ▶

Den nye plata heter Blått & grønt & gult, mens turneen Asbjørn Ribe skal ut på, er nesten bare grønn.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Ribe fra Birkeland er for lengst en godt etablert musiker og produsent, med et helt eget og godt gjenkjenne­lig uttrykk som bare er ytterliger­e forsterket på den nye plata som han slipper 8. mars.

Han forteller selv at de tre fargene som utgjør tittelen, er fargene du sitter igjen med på kroppen etter en omgang juling.

– Men, blått er også himmelen og havet. Grønt er skog og fruktbarhe­t. Gult er sola og løgnen, sier artisten litt kryptisk.

At det nye albumet som skal foreligge både digitalt og fysisk som cd og lp-plate lanseres 8. mars, er ikke helt tilfeldig medgir han.

– Jeg bor sammen med fem kvinner, ler han om kona og døtrene.

– Så jeg lever i det og har et forhold til dagen, forteller han.

Forrige utgivelse kom i 2015, og det har tatt litt tid å få ferdig albumet som kommer nå.

– Det kom et barn, og det er ikke alltid en kan gjøre to ting på en gang, humrer han.

– For oss som har fått lytte på den nye plata, du er godt kjennelig?

– Ja det skal jeg vaere. Utfordring­en er å vaere tro mot sitt DNA, og vaere seg selv, men unngå å stagnere. En må bevege seg inn på nye områder, sier han.

Som korister har han tre

Asbjørn Ribe (43) er norsk artist, låtskriver, keyboardis­t og produsent. Er fra Birkeland, men er bosatt å Ski i Ås kommune.

Slipper ny cd 8. mars: Blått & Grønt & Gult, og drar på «grønn» norgesturn­é.

Har vaert aktiv musiker siden 1990-tallet og var med på starte bandet «Jim Stärk». Gikk solo og ga ut to plater på engelsk, før han i 2009 kom med sitt første norskspråk­lige album.

Låta «Sinna Galning» ble svaert mye spilt i 2009/10, og når han nå kommer med nytt album, er det hans første siden 2013. Nok en gang har han med seg Jonas Alaska, Thomas Aslaksen og Thom Hell som han samarbeide­r mye med.

gamle venner, Thom Hell, Jonas Alaska og Thomas Aslaksen, som foruten å kunne skarre som han selv, står veldig godt til hverandre og ham.

Men når det blir turné, med start hjemme på Ski, må det pakkes lett, og uten stort mannskap.

I samarbeid med Framtiden i våre hender, forsøker han og gjøre turneen så grønn som mulig.

– Det blir mye tog, og noe buss og elbil. Økologisk mat og lite kjøtt. Jeg tar med meg kun to av musikerne mine, forteller Ribe som skal til hjembygda Birkeland 17. mars. Og han skal ikke belaere publikum om grønnere livsstil, forsikrer han. Fra scenen er det musikken som har fokus. Og med en rekke nye låter, og en stor produksjon, er det mye å ta av for Asbjørn Ribe.

 ?? FOTO: JULIA NAGLESTAD ?? REISER GRØNT: Når Asbjørn Ribe reiser på turné med stoff fra sin nye cd i mars, er med tog, buss og elbil. Turneens skal vaere så grønn som mulig.
FOTO: JULIA NAGLESTAD REISER GRØNT: Når Asbjørn Ribe reiser på turné med stoff fra sin nye cd i mars, er med tog, buss og elbil. Turneens skal vaere så grønn som mulig.
 ??  ?? BLÅTT & GRØNT & GULT: Ny plate fra Asbjørn Ribe.
BLÅTT & GRØNT & GULT: Ny plate fra Asbjørn Ribe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway