ØIF Arendal var på vei ut av tetkampen. Så leverte Josip Vidovic et fantoinnho­pp som senket Haslum og reddet gulldrømme­n.

- HÅNDBALL

ØIF Arendal vant 30-28 mot Haslum i Sør Amfi onsdag kveld.

Josip Vidovic scoret sju mål på sju skudd i løpet av 18 minutter i 2. omgang.

Naermest egenhendig snudde han kampen for ØIF som på det meste lå under med fem mål etter pause.

Hjerneryst­else

– Jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente av meg selv da jeg skulle inn. Jeg har bare hatt to rolige økter, så det var deilig at jeg kunne hjelpe laget til seier, sier Josip Vidovic som hadde stått over to kamper etter hjerneryst­else.

– Jeg startet ganske usikker, men dette var godt for selvtillit­en. Dette smakte godt, la 28-åringen til.

Han legger til at han følte seg bra i kampen, men er usikker på hvordan hodet vil føles når adrenaline­t fra kampen gir seg.

– Vi gamblet da vi satte inn Josip og la om forsvaret til 5–1. Josip løste opp mange knuter. I dag får alle se hvor viktig Josip er for laget, sa ØIF-trener Marinko Kurtovic.

Innbyrdes oppgjør

ØIF avanserte til sølvplass, to poeng bak Elverum og ett poeng foran Drammen.

ØIF har Elverum på innbyrdes oppgjør foreløpig.

Lagene møtes i Terningen Arena i siste runde.

Med seier i de fire siste kampene vil ØIF garantert gjenta gullbragde­n i eliteserie­n fra 2014/2015 og 2015/2016-sesongen.

– Med tap mot Haslum hadde gullsjanse­n vaert over for oss. Josip gjør det fantastisk mot slutten, sier Sondre Paulsen som også laget sju mål – på elleve skudd.

Inntil videre holder han serieleder Elverum som største gullfavori­tt.

ØIF startet med ett måls forsprang (14–13) mot Haslum etter pause, men det ble spist opp og vel så det.

Haslum kontret inn 15–14 et- ter et par minutter.

Sondre Paulsen satte inn sitt femte og sjette mål i matchen til 15-15 og 16-16.

Haslum var imidlertid mest i støtet og ledet 21-18 da ØIFtrener Marinko Kurtovic brukte det grønne timeout-kortet etter tolv minuttet.

Superinnho­pp

Playmaker Josip Vidovic kom inn for å lose ØIF på rett spor igjen.

Haslum økte imidlertid til 2318 med under 15 minutter igjen av kampen.

Nå hang vertene virkelig i tauene i Sør Amfi hvor Kai Robin Havnaa skal bokse tittelkamp lørdag.

Vidovic reduserte til 23-25 og 24-25 med cirka ni minutter igjen. Midtbacken ordnet sannelig også 25-26, 26-27 og 27-27 samt 28-27-ledelse.

Men Haslum utlignet til 28– 28 da drøye tre minutter gjensto.

Med 1.20 minutter igjen fikset høyrekante­n Sander Simonsen 29-28 for ØIF.

André Bergsholm Kristensen stoppet Haslums avslutning med 26 sekunder igjen.

Josio Vidovic satte kronen på verket med sitt sjuende mål på sju forsøk, og ØIF vant dermed 30-28.

Haslum snudde 2-3 til 6-3 etter snaue ti minutter av matchen.

ØIF slet med tekniske feil og angrepsfei­l i åpningen, noe som har preget laget i flere kamper i vinter.

Dobbeltmis­s

André Lindboe misset sågar både straffekas­t og returen mot Haslum-målvakt Trond Tjemsland etter 11 minutter.

Haslum var på sin side nådeløse og laget 7-3 i neste angrep.

Hermann Vildalen meldte seg på med et par scoringer på rappen.

Sondre Paulsen sørget for 10– 10 da han satte inn sitt tredje mål i omgangen i det 20. minutt. På denne stillingen reddet ØIFmålvakt Kristijan Jurisic straffekas­t og tente lagkamerat­ene.

En suser fra Martin Lindell sendte hjemmelage­t i føringen for første gang på 18 minutter, før Hermann Vildalen hamret inn 12-10 og Lindboe kontret inn 13-10.

Haslum kvitterte til 13-13. Sondre Paulsen satte inn 14-13 på straffekas­t og dermed kunne ØIF ta pause med en knapp ledelse.

– Det var stigning fra tidligere hvor vi hadde slitt med å skape sjanser. Det fløt bedre, selv om vi også brenner mye, erkjente Sondre Paulsen inni-

??  ?? SUPERINNBY­TTEREN: Josip Vidovic laget sju mål på sju forsøk i løpet av de 18 minuttene han spilte i 2. omgang. ØIF lå under 18–21 da han entret banen. Til slut