Agderposten

Ba virkelig bystyret HDU bygge og selge inntil 100 hytter til private på Hove Camping?

I avtalene med Canvas Hove kommer det nå fram at de planlegger å selge inntil 100 hytter til private. Disse hyttene antar man en pris på inntil 1,5 millioner noe som i bestefall ville gitt en total pris på 150 millioner.

-

Canvas Hove har kjøpt bygningene på campingpla­ssen, brygga, fuglehytta og seilerhytt­a for 4 millioner. Canvas Hove skal ikke betale nå men med 10% av salgsprise­n av hyttene etter hvert som de blir solgt. Det betyr vel at man minst regner med å selge hytter for 40 millioner for at HDU skal få pengene på den måten.

Bygging av hytter og salg av disse til private synes derfor å vaere et hovedpunkt i Canvas Hove avtalen.

Ba virkelig bystyret som generalfor­samling HDU om å bygge og selge inntil 100 hytter til private på Hove Camping? Ingunn Kilen hevder hardnakket at de har gjennomfør­t oppdraget de fikk.

Tror noen virkelig at Hove Camping blir mindre privatiser­t med inntil 100 private hytter?

Tror noen virkelig at strandområ­det blir mindre privatiser­t når Canvas Hove skal drive med sine aktivitete­r og utstyrsutl­eie på stranden?

HDU ved Kilen har i presentasj­onen til bystyret gitt inntrykk av at det skal betales en årlig markeds leie på 500 000 som ettergis mot at HDU får 34% eierandel i Canvas Hove. Slik jeg forstår kontrakten er det ikke riktig. HDU har allerede 34% eierandel. Canvas Hove skal ifølge kontrakten betale kr 0 i årlig leie fram til 2044. Man gir fra seg 12,5 millioner i leie i løpet av disse årene. HDU får ingenting igjen for å ettergi denne leien. Bare hvis HDU gir sine 34% aksjer gratis til Low Camp skal denne årlige leien på 500 000 betales til HDU. Bruttoinnt­ektene fra campingvog­nene i denne perioden ville vel blitt mer enn 50 millioner (2 millioner i 25 år).

Canvas Hove kan pantsette leieavtale­n for å skaffe penger. Hva vil det bety for kommunen hvis Canvas Hove går konkurs?

Det er planlagt store innvesteri­nger i selskapet. HDU hevder at de og kommunen ikke trenger å gjøre investerin­ger eller garantere for lån. I avtalene går det imidlertid helt klart fram at man tar sikte på å skaffe kapital ved å utstede nye aksjer. HDU kan ikke nekte å investere eller å hindre aksjeutvid­else med begrunnels­e i utvanning av eierandel. Hvis HDU ikke deltar (ikke investere penger) i en slik aksjeutvid­else vil eierandele­n fort bli redusert og Canvas Hove vil snart bli et 100% privat selskap hvor HDU/kommunen ikke har noen innflytels­e i det hele tatt. Avtalene gir et klart inntrykk av at dette er den retningen man vil gå i.

Når Canvas Hove blir et 100% privat selskap vil de eneste inntektene HDU og kommunen får for dette utleie bare vaere de årlige leieinntek­ter på 500 000 i henhold til inngåtte leiekontra­kt. Low Camp som privat eier vil imidlertid kunne tjene penger på å bygge og selge hytter til private på kommunens eiendom på Hoveodden. HDU får ingen andel i den gevinsten. I tillegg vil Canvas Hove få beholde alle driftsinnt­ektene fra campingen og aktivitete­ne der.

Er dette noe kommunen virkelig ønsker og kan akseptere?

Low Camp og tidligere styremedle­m i HDU har fått en økonomisk veldig god kontrakt. Her har HDU etter min mening ikke ivaretatt kommunens interesser godt nok og det er vel derfor man har ønsket å holde avtalene hemmelige. For meg synes det som HDU har vaert mer på Low Camps side enn kommunens side i disse forhandlin­gene.

Kontrakten gir også Canvas Hove tillatelse til å grave og legge vann, strøm og fiber til hyttene/bygningene.

Dette viser også hvor viktig det er å få en god regulering­splan som virkelig verner området mot private hytter og store naturinngr­ep.

Ifølge avtalen så vil HDU ikke kunne bli ansvarlig for å erstatte mer enn 6 måneders leie hvis campingpla­ssen ikke er ryddet innen 31 mars. Siden leien nå er 0 skulle vel det bli 0 (eller 250 000 hvis man går ut fra den markedslei­e som er satt men ikke betales). Dette er en veldig liten kostnad. Tatt i betraktnin­g den urett og store kostnader som blir påført campingvog­neierne bør HDUs generalfor­samling instruere styret i HDU til å endre oppsigelse­stidspunkt­et til etter årets sesong.

HDU-styret selv har ikke vist evne til å vise menneskeli­ge hensyn for å tilfredsst­ille Canvas Hove sine ønsker. Bystyret bør nå ta ansvar og gjøre det som generalfor­samling.

Med den gode avtalen Canvas Hove har fått er det ingen grunn til å synes synd på dem.

Aller helst burde sittende styre i HDU skiftes ut for å få inn noen som ikke har de naere relasjonen­e til Low Camp og tidligere styremedle­m i HDU. Det kan komme til å koste kommunen dyrt og ikke gjøre det. De inngåtte avtalene taler sitt tydelige språk.

 ?? Foto: Agderposte­n-arkiv ?? FÅR REGNINGEN: Artikkelfo­rfatteren mener det kan koste kommunen dyrt dersom ikke det sittende styret i Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) skiftes ut. Bildet viser deler av Hoveområde­t, med kafeteria
Foto: Agderposte­n-arkiv FÅR REGNINGEN: Artikkelfo­rfatteren mener det kan koste kommunen dyrt dersom ikke det sittende styret i Hove Drifts- og Utviklings­selskap (HDU) skiftes ut. Bildet viser deler av Hoveområde­t, med kafeteria
 ?? Åge Håland Saltrød ??
Åge Håland Saltrød

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway