Agderposten

Ropstad gir ny vekst

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

▶ Etter en turbulent periode og mye motvind, er det i hvert fall enkelte lokale gode medvinder for det hardt prøvede partiet. Haugenes, med lang fartstid i partiet, gleder seg over de svaert gode tallene for partiet på Vegårshei. Nå har kommunen solide KrF-tradisjone­r, og i en årrekkene styrte Tjøstolv Peder Colbjørnse­n kommunen.

Beste valg i 2015

Et av sine aller beste valg gjorde partiet ved siste kommuneval­g med 26 prosent av stemmene, etter at Kjetil Torp hadde vaert ordfører i fire år. Da var KrF jevnstore med Ap, men mistet ordførerve­rvet til Sps Kirsten Helen Myren.

Selv under veivalgstr­iden i høst og vinter, var det kun tre medlemmer som meldte seg ut på grunn av veivalget. Av en minus på 14 medlemmer i 2018, hvorav flere skyldtes dødsfall, har de fleste kommet tilbake og i tillegg altså en rekke nye medlemmer.

– Det vi hører er at de vil bli medlemmer for å støtte opp under Kjell Ingolf Ropstad og den jobben han og partiet skal gjøre. Her på Vegårshei kjenner folk Kjell Ingolf og vet han har gjort mye bra for Aust-Agder, både med fengselet til Froland og veibygging for å nevne noe.

Det er rett og slett en effekt av Kjell Ingolf og den jobben han gjør. Og mange potensiell­e KrFvelgere kjenner ham og synes mye av det som er sagt og skrevet om han, verken stemmer eller er rettferdig. Det vil de markere det ved å melde seg inn, forklarer Haugenes.

Vil ha Kjetil Torp på topp

Men også lokale forhold spiller inn.

Haugenes mener Kjetil Torp var en populaer ordfører som mange vil ha på topp på lista til kommuneval­get i september.

– Jeg er ikke involvert i nominasjon­sprosessen, og den er ikke avsluttet. Men at det også er et ønske om at Kjetil Torp blir med videre og da på toppen av lista, det er tydelig, mener partiveter­anen som tror KrF med dette har et godt utgangspun­kt for valget til høsten.

 ??  ??
 ?? HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX ?? SØRGER FOR MEDLEMSVEK­ST: At Kjell Ingolf Ropstad har blitt statsråd, er populaert på Vegårshei, der 35 nye medlemmer har kommet til KrF for å støtte opp under ham og partiet.
HEIKO JUNGE / NTB SCANPIX SØRGER FOR MEDLEMSVEK­ST: At Kjell Ingolf Ropstad har blitt statsråd, er populaert på Vegårshei, der 35 nye medlemmer har kommet til KrF for å støtte opp under ham og partiet.
 ??  ?? VIL HA TORP: Flere som melder seg inn, gjør det også for å få tidligere ordfører Kjetil Torp til stille opp på nytt på toppen av valglisten.
VIL HA TORP: Flere som melder seg inn, gjør det også for å få tidligere ordfører Kjetil Torp til stille opp på nytt på toppen av valglisten.
 ??  ?? MEDVIND: Per Reidar Haugenes gleder seg over 73 prosent vekst.
MEDVIND: Per Reidar Haugenes gleder seg over 73 prosent vekst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway