Agderposten

Trukket uten varsel

Anett Gjerstad mener Vegfinans har sendt henne faktura uten varsel på Vipps. Det endte med purregebyr.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Plutselig fikk jeg purring på en faktura fra Vegfinans. De hadde sendt en faktura på bompasseri­ng som ikke var betalt. Den var sendt i Vipps, forteller Anett Gjerstad.

– Jeg lurte på når de hadde begynt å sende meg regninger på Vipps, det er ikke noe jeg har bedt om. Men da jeg sjekket, så lå det en faktura der, godt over forfallsda­to, og nå kom det til purregebyr på 70 kroner i tillegg, forteller Gjerstad.

Hun forteller det først kom en faktura på 30 kroner på Vipps. Den betalte hun. At neste faktura kom på Vipps tenkte hun ikke spesielt over, for hun hadde ingen avtale med Vipps.

– Så oppdaget jeg den tredje fakturaen som lå i Vipps, uten noe som helst varsel. Jeg betalte den også, men da var det gått så lang tid at det altså ble purregebyr i tillegg, forteller Tromøykvin­nen.

Har aldri godkjent det

Hun mener bestemt at hun aldri har godtatt å få regninger i Vipps, og at det til og med ikke blir varslet når de kommer, synes hun er svaert spesielt. Hun synes ikke noe om at fakturaen ble liggende til over forfall, og mener denne betalingsm­åten ikke inngir tillit.

– Dersom det bare fortsetter å komme regninger uten varsel i en betalingst­jeneste jeg ikke har bedt om, er det virkelig spesielt, mener Anett Gjerstad.

Agderposte­n har forelagt saken for avdelingsl­eder Birgitte B. Johansen i Vegfinans, som ikke kjenner denne saken spesielt, men på e-post svarer generelt.

Kunden må ha akseptert

– Vi begynte med Vipps faktura 1. juli 2017 så dette er en kanal vi har benyttet en god stund nå. Det er slik at kunden selv må ha akseptert å motta faktura via Vipps for at vi skal kunne sende via denne kanalen. Dette er noe man aksepterer i brukervilk­årene i Vipps, og også en funksjonal­itet man kan velge å slå av inne i appen. Som sagt er det ikke fysisk mulig for oss å sende

Har to pushvarsle­r

– Vi sender ikke ut en egen melding om at vi har sendt fakturaen i Vipps, men Vipps har to pushvarsle­r i forbindels­e med en faktura. Det blir sendt et pushvarsel til kundens telefon i det fakturaen blir mottatt, og et nytt pushvarsel like før fakturaen forfaller. Dette for å sikre at kunden har fått informasjo­n om at det ligger en faktura i Vipps.

Kan skru av funksjonen

Hun avslutter slik:

– Dersom man ikke ønsker å motta faktura i Vipps kan man velge å skru av denne funksjonen under «innstillin­ger» inne i appen, skriver avdelingsl­eder Birgitte B. Johansen. ▶

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? FAKTURAKRØ­LL MED VIPPS: Anett Gjerstad synes det er spesielt at Vegfinans sender fakturaer uten avtale gjennom Vipps, og at hun ikke får varsel når fakturaene kommer.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD FAKTURAKRØ­LL MED VIPPS: Anett Gjerstad synes det er spesielt at Vegfinans sender fakturaer uten avtale gjennom Vipps, og at hun ikke får varsel når fakturaene kommer.
 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? FIKK PURREGEBYR PÅ PASSERINGE­R: Fakturaen fra Vegfinans ble liggende i Vipps-systemet og fikk purregebyr. via denne kanalen dersom ikke kunden selv har akseptert det, skriver Johansen og fortsetter:
FOTO: NTB SCANPIX FIKK PURREGEBYR PÅ PASSERINGE­R: Fakturaen fra Vegfinans ble liggende i Vipps-systemet og fikk purregebyr. via denne kanalen dersom ikke kunden selv har akseptert det, skriver Johansen og fortsetter:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway