Etter pangåpning­en i norgesseri­en gikk Granes J16-lag på sine første tap i helgen. Trener Sascha Juul melder likevel om en artig helg tross høye skuldre på hjemmebane.

- HÅNDBALL

Arendal-laget tapte alle sine tre kamper i Granehalle­n – etter full pott på de tre første matchene i norgesseri­en i håndball.

Etter en knalltøff start i 18-28-nederlaget mot Flint Tønsberg lørdag formiddag, ble det jevnere mot Fjellhamme­r lørdag kveld.

Da ble det et knepent ettmålstap for Grane-jentene.

Søndag møtte Grane Sarpsborg som helgens siste kamp, der det også til slutt endte med tap – 19-22.

Der fikk hjemmelage­t en tung start, og lå under hele 2–8 etter ti minutter spilt.

– Jentene hadde høye skuldre og var nervøse fra start. Men så fikk vi jevnet det ut, og det er helt utrolig at vi klarer å komme opp på uavgjort til pause, mener Grane-trener Sascha Juul.

Hun trener Grane-jentene sammen med ØIF-spiller og samboer Jesper Munk.

Uavgjort til pause

Etter den blytunge starten kom altså Grane seg, sakte med sikkert, tilbake i kampen utover i omgangen.

Til pause var stillingen 10–10. Andre omgang ble svaert jevn og lagene fulgte hverandre mål for mål.

Kampens store profiler ble begge lags keepere, som begge leverte utallige redninger.

Både Grane-keeper Kamilla Fjaerbu Knutsen og Sarpsborgs keeper ble kåret til sitt lags beste spiller, mens Sarpsborgk­eeper Emilie Taha i tillegg ble kåret til miniturner­ingens beste spiller.

Denne helgen har det blitt spilt seks kamper i Granehalle­n.

Grane fulgte gjestene helt frem til det gjensto et par minutter.

Da dro Sarpsborg fra, og vant til slutt med tre, 19–22.

Tøffe lag

– Vi møter noen tøffe lag her, tre av de største favoritten­e. Denne helgen har vi spilt halvannen god kamp. Den første kampen (mot Flint) snakker vi ikke om. Det er synd at vi ikke fikk tatt en seier, men det var litt høye skuldre. De er ikke vant til å ha så mange folk på tribunen. Men det har vaert en kjempefin helg til tross for dårlige resultater. Det har vaert et supert arrangemen­t, så vi har hatt en veldig gøy helg, forteller Juul.

Solide keepere

Hun var også imponert over begge lags keepere i kampen.

– Vi sto bra i forsvar, og Kamilla spilte en veldig fin kamp. Vi slet med å score mål, men keeperen til Sarpsborg er ekstremt god. Hun imponerte meg, og det er rart at hun ikke er på landslaget.

Til tross for tre tap er det likevel positive ting å ta med seg videre for Grane.

– Vi tar med oss godt forsvarog keeperspil­l. I tillegg tror jeg at jentene vil se tilbake på denne helgen som et stort øyeblikk i ungdomskar­rieren deres, etter hvert som de får det litt på avstand og summet seg litt, sier Juul.

PS: Både Trauma J16 og ØIF Arendal G16 fikk full pott på sine tre kamper i norgesseri­en i helgen. Se alle resultater i faktabokse­n.

??  ?? SOLID: Grane-keeper Kamilla Fjaerbu Knutsen leverte en strålende kamp bakerst hos Grane. Hun var godt fornøyd med egen innsats, og ble kåret til Granes beste spiller.
 ??  ?? TRENERPAR: Samboerne Jesper Munk og Sascha Juul er trenerne til Granes J16-lag. De spiller selv for henholdsvi­s Grane i 2. divisjon og ØIF i eliteserie­n.
 ??  ?? FOR LANGT OPP: Hanne Krogelien scoret fem mål i kampen mot Sarpsborg, men kunne ikke hindre gjestene i å stikke av med seieren. Østfolding­ene vant 22-19 i Granehalle­n søndag.
 ??  ?? JEVNT: Hanne Løvseth Aurebekk og Grane hang med Sarpsborg etter den katastrofa­le starten.