Agderposten

Avviser maktkamp i Pensjonist­partiet

Ingebjørg Godskesen stiller seg helt uforståend­e til at hun skal vaere en viktig årsak til at Knut Tveiten har meldt seg ut av Pensjonist­partiet.

- Synnøve Skeie Fosse syfo@agderposte­n.no

Det var i Agderposte­n tidligere i uken at Tveiten fortalte at Ingebjørg Godskesens inntreden i Pensjonist­partiet var medvirkend­e til at han valgte å melde overgang til Helseparti­et.

Nå utdyper han det slik overfor Agderposte­n:

– Jeg vil påstå at Pensjonist­partiet er i en dramatisk situasjon. Jeg tror det er flere som kommer til å melde seg ut. – Hvordan begrunner du det? – Politikken er i ferd med å endre seg, og det har skjedd etter at de to tidligere Frp-damene, Tone Coucheron og Ingebjørg Godskesen har posisjoner­t seg i maktstilli­nger i partiet. Jeg er den eneste i bystyret som bakgrunn fra helse og beklager at andre ikke har det, slik at bystyret speiler samfunnet, sier Knut Tveiten til Agderposte­n.

Slutt på trekkspill­musikk

Tveiten mener også at stemningen i Pensjonist­partiet har blitt dårligere etter at Godskesen meldte seg inn.

– Vi har hatt det morsom og hyggelig på møter med trekkspill­musikk og kos. Det har vaert en fin stemning, men i det siste har det ikke vaert noe hyggelig, sier Knut Tveiten, som understrek­er at politikken selvsagt er viktigere enn kos på medlemsmøt­er.

Maktkamp

– Var du redd hun ville utfordre deg om førsteplas­sen på kommuneval­gslista?

– Det er jeg helt sikker på at hun gjør nå som jeg trekker meg. Det har vaert en maktkamp internt. Jeg opplevde at hun så på meg som en trussel, hevder Tveiten.

Ingebjørg Godskesen understrek­er overfor Agderposte­n at hun hele tiden har vaert tydelig på at hun ikke ville ha førsteplas­sen på lista.

– Jeg har sagt ja til å vaere nummer to eller lenger ned på lista, sier Godskesen til Agderposte­n og fortsetter:

– At det skal ha vaert en maktkamp, skjønner jeg ingenting av. Det var veldig god stemning da jeg meldte meg inn, og jeg følte meg velkommen.

Trist

– Hva tenker du om at Tveiten melder seg ut av Pensjonist­partiet?

– Det synes jeg er trist, men at det skal skyldes en form for maktkamp mellom ham og meg, kan jeg ikke skjønne. Jeg har nesten ikke snakket med ham. Jeg har rett og slett ikke hatt så mye med ham å gjøre.

 ?? FOTO: SILJE B ROKSVÅG ?? HAPPY TIMES: Liv Heidi Arnesen, Knut Tveiten og Ingebjørg Godskesen fotografer­t da de to damene meldte seg inn i Pensjonist­partiet i oktober 2017. Da var alt fryd og gammen. Nå har pipa fått en annen lyd – og Tveiten har skriftet parti. Igjen.
FOTO: SILJE B ROKSVÅG HAPPY TIMES: Liv Heidi Arnesen, Knut Tveiten og Ingebjørg Godskesen fotografer­t da de to damene meldte seg inn i Pensjonist­partiet i oktober 2017. Da var alt fryd og gammen. Nå har pipa fått en annen lyd – og Tveiten har skriftet parti. Igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway