Agderposten

–Ikke bygd som vin

I år som i fjor flyttes all aktivitet fra Norac til Myra når vinteren kommer. Det er helt uproblemat­isk, mener sportslig leder i Grane, Kjell Magne Nesland.

-

– Norac er ikke bygd som en tradisjone­ll vinterfotb­allbane. Undervarme­n er kun for å tilfredsst­ille kravene fra Norges Fotballfor­bund om spillbarhe­t i forhold til toppfotbal­l.

Det forteller bygartner i Arendal kommune, Jann Bernhard Nilsen, til Agderposte­n.

Når kulda og vinteren etter hvert setter inn flyttes all aktivitet fra Norac og opp til Myra, inkludert Arendal Fotballs treninger og treningska­mper.

Nilsen melder at det allerede har vaert møte for å sette opp treningsti­der til alle involverte.

– Det er også sju andre baner

Ikke noe problem

Kjell Magne Nesland, sportslig leder i Grane, mener vintersten­gte Norac stadion ikke byr på problemer for fotballmil­jøet.

– Det kan bli litt trangt, men det går greit. Myra er et kjempetilb­ud, og er en løsning som fungerer optimalt. Alt i alt er vi fornøyde. Kommunen gjør en formidabel jobb med å holde banen åpen, og rydder den som om det var deres egen innkjørsel, forteller Nesland.

Han legger til at det i de verste periodene med for store mengder snø kan vaere over 70 spillere på Myra.

– Men da er det bare å trene på mindre flater. Det utfordrer trenerne til å tenke litt annerledes, og til å trene på mindre flater. Det kan vaere med på å utvikle ekstreme ferdighete­r. I tillegg deltar de fleste lagene på Agder-mesterskap­et i slutten av januar, og der spilles det fem mot fem, og da er det greit å ha trent på basisferdi­gheter med lite rom. Vi er uansett forbi den tiden der vi trente på full bane, mener Nesland.

Samler flere

Bygartner Nilsen legger til at det de siste årene har blitt tatt grep for å utnytte plassen på

 ??  ?? PÅ MYRA: Arendal Fotball har pleid å vintertren­ingene og treningska­mpene sine på Myra. Slik blir det også fremover. Her er Kim Kvaalen i aksjon for Arendal i treningska­mpen mot Vindbjart i vinter.
PÅ MYRA: Arendal Fotball har pleid å vintertren­ingene og treningska­mpene sine på Myra. Slik blir det også fremover. Her er Kim Kvaalen i aksjon for Arendal i treningska­mpen mot Vindbjart i vinter.
 ??  ?? I ARENDAL: Ulrik Reinaldo Berglann var på plass på treningsfe­ltet med sin nye klubb Norac stadion til Myra.
I ARENDAL: Ulrik Reinaldo Berglann var på plass på treningsfe­ltet med sin nye klubb Norac stadion til Myra.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway