Agderposten

Sett godsruta i drift igjen

Problem: Hvordan få en sykkel med bussen til Hovden.

- Øyvind Stiansen, Tromøy

AKT kjørekonto­ret + bussjåfør sier at systemet «fungerer» slik: Møte opp på busstasjon­en i Arendal med sykkel for å få plass (kan ikke bestilles på forhånd). Sykkel legges da ev. i bagasjeluk­e, hvis ikke reis hjem igjen til Tromøy. Dersom plass fra Arendal, bli med til Evje, bytt til buss fra Kristiansa­nd. Dersom denne ikke har plass til sykkelen din: Man kan sykle til Hovden fra Evje ev., sykle fra Evje tilbake til Arendal.

Godsruta i gamle dager – det vil si 1960–70 tallet: Våre utmerkede bussjåføre­r den gangen, blant andre Charles, Håkon, Ole Nilsen og Nygård kjørte «Melkeruta» med plass til melkespann, sykler og annet gods fra Rygene til Arendal. Den gjeveste plassen var setet vis-à-vis sjåføren. Dessuten hadde bussene ofte stativ foran eller bak til sykler og enda lenger tilbake lastestati­v på taket.

Miljøvennl­ig transport er jo så moderne i disse dager! Kona får ta bilen og kjøre meg og sykkelen til Hovden!

Skam dere AKT (Setesdal Bilruter), som utviser en slik mangel på kreativite­t og respekt for kundene deres. Sett dette i system med en sykkelvenn­lig buss og garanter plass. Vi kan gjerne bestille på forhånd.

Miljøkamer­atene – vis handlekraf­t og ordne opp i dette rotet.

Høytflygen­de Venezia-farere fra Miljøparti­et De Grønne, Venstre og SV bør kunne ta et initiativ her slik at molbofylke­t Aust-Agder får et skikkelig miljøtilbu­d på bussfronte­n. Samme problemet gjelder så vidt jeg vet også strekninge­n Arendal–Kristiansa­nd dersom man skal på sykkeltur til Danmark. Vest Telemark Billag (Bilruter) har klart det og kjører GODSRUTE.

 ??  ?? BUSS: Langt flere må ta bussen for at man skal oppnå nullvekst i biltrafikk­en fra 2025, som er den ambisiøse målsetting­en. Ill.: ATP-planen
BUSS: Langt flere må ta bussen for at man skal oppnå nullvekst i biltrafikk­en fra 2025, som er den ambisiøse målsetting­en. Ill.: ATP-planen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway