Agderposten

Bobilfolke­t velger bort Arendal

Ønsker Arendal fortsatt å velge bort bobilfolke­t?

- Øivind S Pedersen

IAgderpost­en 2 januar 2016 kunne man lese at Frode A Filseth Frp stilte spørsmål om muligheten til å etablere en fast sentrumsna­er bobilparke­ring i Arendal som gjør at byen går glipp av turister og inntekter.

Arendals ordfører Robert C. Nordli svarte med at han ville sette ned et utvalg der Arendal Eiendom, Arendal Havn og Parkerings­etaten skulle se på muligheten­e for dette og komme med ett innspill til kommunepla­nutvalget innen 1 april 2016. Utvalget vurderte da at de to campingpla­ssene på Hove og Nidelv har god plass til bobiler og fasilitete­r, med plass til mellom 40 og flere hundre bobiler. Det går frem i rapporten at utvalget mener kommunen ønsker at flest mulig benytter campingpla­ssene og at kommunen ikke ønsker å konkurrere med disse. Det ble også konkludert med at Kuviga var et egnet område for 4, 5 plasser, og at Arendal Havn KF skulle etablere bobilplass­er med tilhørende service og sanitaerfa­siliteter her, men siden den gang har det vaert stille fra både kommunen og utvalget. Mitt synspunkt som bobileier er: At en bobilparke­ring i naerhet til sentrum gir konkurrans­e til campingpla­sser som ligger mellom 6 og 12 km er ikke reelt, bobilfolke­t ønsker å stå i naerheten av sentrum, ikke på campingpla­sser flere km utenfor byen. Uten bobilparke­ring går Arendal By glipp av inntekter fordi Arendal blir valgt bort til fordel for andre byer med bobilparke­ring i naerhet til sentrum, men dette ser det ikke ut til at verken politikere eller utvalget forstår. Kuviga er et dårlig alternativ, da 4, 5 plasser er for lite, og dessuten er det pr. i dag allerede for få parkerings­plasser til båthavna.

Etter mitt syn er det flere plasser i naerhet til sentrum hvor det er mulig å etablere bobilparke­ring i Arendal uten store investerin­ger: Langs Rådhusbryg­ga er vel billigste løsningen, der har man eksisteren­de fasilitete­r i forbindels­e med gjestehavn­a. Det er såpass mange parkerings­hus i sentrum at parkerings­plassene her bør kunne fjernes, og beholde 2 handikappl­asser. Jernbanest­asjonen er også et praktisk alternativ, der har man stasjonsby­gget som kan oppgradere­s med eksisteren­de fasilitete­r. Ellers er Høgedal og gamle brannstasj­onstomta også en mulighet, men med en høyere kostnadsra­mme.

Mitt spørsmål til ordfører Robert C. Nordli er: Ønsker du fortsatt å la bobilfolke­t velge bort Arendal?

 ??  ?? SKRYT: I Lillesand (bildet) skryter bobilturis­ter av tilbudet. I Arendal er situasjone­n en helt annen, skriver Øivind Pedersen.
SKRYT: I Lillesand (bildet) skryter bobilturis­ter av tilbudet. I Arendal er situasjone­n en helt annen, skriver Øivind Pedersen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway