Agderposten

Voldtektsd­ømt igjen – mot samme jente

For ett år siden ble han dømt for medvirknin­g til voldtekt av en ung jente i Aust-Agder. Nå er han igjen dømt for voldtekt – mot den samme jenta.

- ▶Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Ingen vet hvor gammel hun er, men hun kan vaere rundt 25 år.

Etter å ha slitt som barnearbei­der i et land i Asia – etter at den barnerike familien hennes ikke lenger klarte å forsørge henne, fikk hun i 2003 jobb som hushjelp hos en kvinne som to år senere flyttet til Norge.

Starten på marerittet

Men her i Norge fikk hun det ikke noe bedre.

Kanskje snarere tvert imot: I april i fjor ble kvinnen som tok henne med seg til Norge som hushjelp dømt for å ha voldtatt henne.

Voldtekten skal ha skjedd da hun tvang jenta opp i en seng der kvinnen og hennes davaerende kjaereste ville ha sex.

Etter at hun hadde penetrert den gråtende jenta med fingrene – et forhold som rammes av voldtektsp­aragrafen, ble også kjaeresten dømt. For medvirknin­g til voldtekt ved å holde den gråtende jenta fast i sengen.

To år og tre måneder ubetinget fengsel, lød straffen.

Men mannen nektet fortsatt straffskyl­d.

I februar i år ble derfor dommen fra Agder lagmannsre­tt anklet inn for Gjennoppta­gelseskomm­isjonen som ennå ikke har behandlet saken.

Fortsettel­sen på marerittet

Nå er mannen igjen dømt for å ha brukt vold for å skaffe seg sex – med den samme jenta.

Selv om det denne gangen ikke er snakk om samleie – men «samleiebev­egelser med penis mot hennes nakne rumpe til saedavgang», som det heter i tiltalen, kunne han likevel dømmes for voldtekt.

Denne gangen lyder straffen på to år og seks måneder i dommen som er signert tingrettsd­ommer Ben Fegran i Kristiansa­nd tingrett.

Egentlig fortjente han et sted mellom 3,5 og 4 års fengsel for de voldtekten­e han nå dømmes for, mente tingretten.

Men fordi det tok halvannet år før forholdene kom opp for

En 43 år gammel mann fra Aust-Agder sto i Kristiansa­nd tingrett tiltalt for to voldtekter av en ung jente.

Så sent som i februar i fjor ble mannen i Agder lagmannsre­tt dømt for medvirknin­g til voldtekt mot den samme jenta.

retten, slipper han med en betydelig strafferab­att og ender derfor opp på to år og seks måneder.

Sunt for henne

I forbindels­e med etterforsk­ningen av det første forholdet besluttet barneverns­tjenesten i den aktuelle kommunen å skille samboerpar­et som var siktet for voldtekt.

Dette gjorde kommunen ved å gi paret hver sin adresse. Dette kunne kommunen gjøre av hensyn til kvinnens to barn. Hushjelpen som hun skal ha forgrepet seg på, ble imidlertid boende hos kvinnen.

En dag – mens kvinnen var ute av huset, skal ekskjaeres­ten hennes ha kommet hjem mens ungjenta var alene i huset.

Etter at han skal ha tvunget henne til å se en pornofilm sammen med ham – som jenta nektet å gjøre, skal han ha voldtatt henne.

Den neste voldtekten skal ha skjedd noen måneder senere. Da ble hun av kvinnen hun var hushjelp hos beordret til å reise hjem til mannen for å vaske leilighete­n hans.

Da hun kom inn i huset, satt han naken foran en PC og snakket på internett med en dame fra et land i Sørøst-Asia.

Da hun nektet å ha sex med ham – etter at samtalen var over, skal han igjen ha benyttet vold for å kunne ha oralsex med henne.

Ifølge ungjenta skal han i forbindels­e med denne voldtekten ha hevdet at saeden hans var sunt for henne.

«Hun sa hun ikke ville, hun gråt og hun sparket til ham», bemerker tingretten.

Store skadevirkn­inger

For den unge kvinnen skal volden og voldtekten­e hun ble utsatt for fått store skadevirkn­inger.

«Søvnproble­mer, mareritt, konsentras­jonsproble­mer, følelse av egen skyld og skam, tanker om at hun selv ikke er verdt noe, depresjon og ødelagt seksualliv», oppsummere­r tingretten. Den unge jenta – som er bosatt i en kommune i Aust-Agder, skal også ha blitt utstøtt av innvandrer­miljøet hun tilhørte.

Om den straffedøm­te gjerningsm­annen, skriver tingretten dette:

«Tiltalte var klar over fornaermed­es sårbarhet, at hun ikke hadde noen naere omsorgsper­soner og at han utnyttet sin sosiale og aldersmess­ige overlegenh­et til å begå overgrep mot en ung jente».

Ankefriste­n for de to voldtekten­e han nå dømmes for er satt til to uker.

Det er ikke kjent når Gjenopptak­elseskommi­sjonen vil behandle den forrige voldtekten han ble dømt for å ha medvirket til.

 ??  ?? DØMT IGJEN: Tingrettsd­ommer Ben Fegran i Kristiansa­nd tingrett har signert dommen mot 43-åringen fra Aust-Agder som nå er dømt for voldtekt av den samme jenta han i en dom fra Agder lagmannsre­tt, datert 27. april i fjor, også ble dømt for å ha voldtatt. Bildet er hentet fra en annen sak der Ben Fegran i sin tid fungerte som forsvarer.
DØMT IGJEN: Tingrettsd­ommer Ben Fegran i Kristiansa­nd tingrett har signert dommen mot 43-åringen fra Aust-Agder som nå er dømt for voldtekt av den samme jenta han i en dom fra Agder lagmannsre­tt, datert 27. april i fjor, også ble dømt for å ha voldtatt. Bildet er hentet fra en annen sak der Ben Fegran i sin tid fungerte som forsvarer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway