Agderposten

Skijentene­s nye sjef

Ole Morten Iversen (59) overtar ansvaret for de norske langrennsj­entene. Han har ikke noe imot at Therese Johaug samarbeide­r tett med Pål Gunnar Mikkelspla­ss.

-

– I går (søndag) da jeg skjønte at Roar (Hjelmeset) hadde sagt at han ikke skulle fortsette, begynte telefonen å ringe. Jeg er per i dag dårlig til å lyve. Så det var bare et alternativ, og det var å slå av telefonen, sier Iversen til NTB.

Han etterfølge­r Hjelmeset som i helgen ga beskjed om at han slutter.

Iversen mener at norsk langrenn i større grad enn Sverige drar mot samme målet, og han er positiv til at løpere har private trenere.

Johaug fortsetter å benytte seg av Mikkelspla­ss også etter at hun kommer tilbake til landslaget.

- Han jobbet jeg med på 1990-tallet, og han er en av de trenerne jeg har aller mest respekt for i Norge. Det blir en trygghet også for meg at han er med Therese, sier Iversen.

Todelt

Sesongens store mål for Iversen og laget blir VM i Seefeld i februar og mars.

– Jeg grugleder meg. Jeg gleder meg vanvittig til å bli kjent med jentene. Det er med en stor grad av ydmykhet jeg går inn i denne jobben, sa Iversen under mandagens pressekonf­eranse på Ullevaal stadion.

Veteranen hadde et håp om at han kunne komme til å bli spurt om å ta jobben. Han har skrevet under en toårskontr­akt.

– Jeg var på jobbinterv­ju torsdag og fikk tilbud om jobben fredag. Jeg hadde nok vaert tvilsom om jeg hadde fått spørsmålet for en måned siden, men jeg har fått tid til å forbedre meg litt. Jeg hadde en forventnin­g om jeg kom til å bli spurt, sa Iversen.

Iversen, som er faren til landslagsl­øper Emil Iversen, har vaert svensk landslagss­jef de siste to sesongene. Til neste sesong blir imidlertid Charlotte Kalla og Stina Nilsson byttet ut med blant andre Therese Johaug og Heidi Weng.

59-åringen er født og oppvokst på Steinkjer. Iversen var selv aktiv langrennsl­øper i Henning IL, men ga seg med toppsatsin­ga som 23-åring. Den nye landslagst­reneren har jobbet som skitrener/laerer mer eller mindre i 35 år. Iversen har jobbet stort sett på alle «nivåer» i norsk langrenn som trener/laerer.

Erstatter

Ansettelse­n kommer etter at Roar Hjelmeset varslet sin avgang i helgen. Hans assistent Sjur Ole Svarstad fortsetter heller ikke.

Jobben som assistent under Iversen blir utlyst.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? NY SJEF: Ole Morten Iversen tar over som ny landslagss­jef for de norske langrennsj­entene.
FOTO: VIDAR RUUD, NTB SCANPIX NY SJEF: Ole Morten Iversen tar over som ny landslagss­jef for de norske langrennsj­entene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway