Agderposten

Slik fikk han trøst etter stygt brudd

Hisøy-spilleren Erik Aurebekk havnet i rullestol med flere skruer i leggbeinet. Men et besøk i ØIF Arendal-garderoben fikk 13-åringen til å smile igjen.

- ▶ Alexander Nupen alnu@agderposte­n.no

I kveld er han trolig på plass i Sparebanke­n Sør Amfi når ØIF Arendal møter Runar i åttendedel­sfinalen i håndball-NM.

I så fall er det med autografer og lykkønskni­nger fra flere av ØIF-spillerne på gipsen på venstrebei­net. Pappa Per Aurebekk forteller hva som skjedde for tre uker siden:

– Erik er veldig interesser­t i håndball og har spilt på Hisøy i seks år. Han har gjennom hele sommeren gledet seg til at håndballen skulle starte opp igjen med ny sesong. Ikke minst var det stort for ham at Hisøy har fått til et samarbeid med Marinko Kurtovic (ØIF Arendals hovedtrene­r) for noen få lag på Hisøy. Marinko trener blant annet Hisøy G13 hver torsdag, noe Erik gledet seg veldig over. Tirsdag 29. august var han uheldig og skadet seg på håndballtr­ening. Det var sølt vann på parketten i Hisøyhalle­n og Erik skled og et stygt brudd i venstre bein ble resultatet, sier pappa Aurebekk.

Sønnen måtte hentes i ambulanse og ble operert samme kveld.

– Tre skruer måtte til for å få leggbeinet på plass. Da Marinko fikk vite dette, ble Erik invitert inn i garderoben til ØIF Arendals elitelag før første hjemmekamp mot Falk Horten, tilføyer Per.

– En opplevelse

I tillegg til lykkønskni­ngene på gipsen fikk sønnen også en drakt som var signert av alle spillerne og Kurtovic.

– Det var en opplevelse å bli invitert inn i garderoben. De ville både snakke med meg, i tillegg til å ta bilder. De var alle veldige hyggelige. Marinko sa også at jeg måtte bli ØIF spiller når jeg ble eldre, samt at det er en fordel å vaere venstrehen­dt og høy. Han sa også at man kan komme sterkere tilbake fra en skade og at det ikke er uvanlig at håndballsp­illere får seg en trøkk, forteller Erik via sin far.

Hisøy-spilleren er hele 180 centimeter høy i en alder av 13 år.

Skryt fra leder

Nå teller han ned ukene til gipsen kan fjernes og han kan trene seg opp i håndball igjen.

Tommy Hansen er leder for håndballgr­uppa i Hisøy IL.

– Jeg er imponert over at Kurtovic gidder å bry seg, kommentere­r han.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UHELDIG: Erik Aurebekk ble offer for vannsøl på parketten i Hisøyhalle­n og pådro seg et komplisert brudd for tre uker siden, forteller faren Per. Lykkønskni­nger på gipsen og en signert drakt gjør at den ufrivillig­e håndballpa­usen blir lettere å takle...
FOTO: PRIVAT UHELDIG: Erik Aurebekk ble offer for vannsøl på parketten i Hisøyhalle­n og pådro seg et komplisert brudd for tre uker siden, forteller faren Per. Lykkønskni­nger på gipsen og en signert drakt gjør at den ufrivillig­e håndballpa­usen blir lettere å takle...
 ?? FOTO: PRIVAT ?? HYGGELIG VISITT: Erik Aurebekk og ØIF-trener og Hisøy-hjelper Marinko Kurtovic i garderoben i Sør Amfi.
FOTO: PRIVAT HYGGELIG VISITT: Erik Aurebekk og ØIF-trener og Hisøy-hjelper Marinko Kurtovic i garderoben i Sør Amfi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway