Agderposten

Kongen på visitt til Risør

Hans Majestet Kong Harald skal bruke seilaset i Risør under Trebåtfest­ivalen til å prikke inn VM-formen.

- Matias Smørvik

Det bekrefter Slottet gjennom pressekont­akt Sven Gjeruldsen. Kongen vil vaere der i privat regi, dermed er Slottet varsomme med opplysning­er om oppholdet.

– Kongen skal seile i Risør. Kongen blir i Risør de dagene seilasen pågår. Han er en aktiv seiler og skal senere denne måneden delta i VM i Hankø for 8-meter. Da vil regattaen i Risør vaere en flott opptakt, sier Gjeruldsen.

Utover det har han ingen kommentar til Kongens program.

Kongeskipe­t til kai

Trebåtfest­ivalen i Risør har siden i fjor jobbet for å få Kongen til å besøke deres tradisjons­rike festival. Derfor var det ekstra gledelig da det hele gikk i boks.

– Selvfølgel­ig er det gledelig, og en stor aere uten tvil. Jeg syns det er fantastisk at vi har en konge som er 80 år og aktiv idrettsman­n. Han skal utøve sporten sin som en inspirasjo­n til alle som kommer til trebåtfest­ivalen. Det syns jeg er superflott, sier festivalle­der KariAnne Røisland.

Kong Harald skal sammen med sitt mannskap delta med 8-meteren «Sira» hvor Hans Majestet selv sitter ved roret. Dessuten skal det praktfulle Kongeskipe­t «Norge» ligge til kai i Risør.

– Kongeskipe­t vil ligge her i flere dager og pynte opp hele byen, sier Røisland.

Trimmet mannskap

Hun tror Risør passer midt i blinken for et mannskap på medaljejak­t.

– Kongen er en veldig god seiler. Han kan vinne hele VM og da må han ha de beste forholdene, sier hun.

Det var under fjorårets festival at de la en plan som de håpet at skulle trekke Kongen til havnebyen.

– Ideen dukket opp i fjor under middagen for seilerne. Vi har hatt et mål og en plan om å få tak i de beste båtene og samtidig posisjoner­t oss overfor 8-metermiljø­et. Nå har vi fått tak i de beste treningsbå­tene og veldig gode lag. Det vil vaere et topptrimme­t mannskap og topptrimme­t båter som skal tune seg inn mot norske forhold før VM begynner. Dette er den beste regattaen vi kunne få tak i, så nå er det kun vaer og vind som avgjør om dette blir vellykket, sier Røisland.

 ??  ?? KONGELIG STYRMANN: Kongen skal delta på regattaen under Risørfesti­valen som styrmann på hans båt Sira. Bildet er hentet fra 2014 da han gikk inn som styrmann-reserve under et race i Arendal.
KONGELIG STYRMANN: Kongen skal delta på regattaen under Risørfesti­valen som styrmann på hans båt Sira. Bildet er hentet fra 2014 da han gikk inn som styrmann-reserve under et race i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway