Agderposten

Gigant klar for Jerv

Idelino Gomes Colubali (23) lånes ut fra den portugisis­ke toppklubbe­n Boavista til Jerv. Nå lover han mål.

- FOTBALL

Grimstad-klubben har hentet enorm afrikaner fra portugiske Boavista.

Spilleren kommer til Grimstad med tre kamper i bagasjen siden 2016. Likevel er klubben sikker på at han er det de leter etter og den som skal stoppe måltørken. I sin siste kamp ble klubben reddet av et selvmål.

- Man skal huske på at han kommer fra en klubb med mange spillere. I klubben han var i før han kom til Boavista, spilte han mange kamper og scoret mange mål. Den er i et nivå som er høyere enn der Jerv er. Så jeg er sikker på at han har masse å tilføre Jerv, sier Rune Jakobsen i Jerv-ledelsen.

Gratis

Etter det Agderposte­n kjenner til, fikk Jerv tilbud om spilleren allerede i januar i år. Da var det ikke interessan­t for klubben.

Men etter hvert som måltørken bredte om seg ut i sesongen, ble det klart at det måtte tas grep.

- Det var oss som kontaktet dem igjen. Vi har jobbet en stund med dette. Søndag kom han til Grimstad og mandag signerte vi kontrakten, sier en fornøyd trener, Arne Sandstø.

Han sier spilleren har kvaliteter de lette etter.

- Han er stor og sterk, har godt steg og er farlig foran mål. Akkurat hva vi trenger, sier han.

For klubben er det heller ikke noe minus at de ikke må betale leie for 23-åringen.

- Det stemmer. Vi betaler ikke leie til Boavista, kun lønna hans. Det var også det vi hadde råd til, sier Jakobsen.

Håper klar søndag

Går det som Jerv-ledelsen håper, er nysignerin­gen klar allerede førstkomme­nde helg.

- Det skal klaffe litt med forbund, klubber og UDI, men det bør gå. Jeg håper han er klar til helgens kamp, sier Sandstø.

- Hva med språket, ville mediene vite.

- Det er noen på laget som snakker portugisis­k som ham, så det skal gå bra. Dessuten har spillerne og klubben tradisjon for å ta seg av spillerne og hverandre, så han skal nok trives.

Vil ha suksess

Idelino Gomes Colubali selv sier han skal bruke oppholdet i Grimstad til å gi karrieren sitt et kick. Foreløpig er han på en utlånsavta­len som strekker seg frem til 30. november.

- Jeg er glad for å vaere her. Det er en fin klubb for en «jumpstart» på karrieren, sa spilleren selv.

Han lover å gi alt for å sørge for at Jerv igjen vinner kamper. Han utelukker heller ikke at han kan bli lengre en låneperiod­en.

- Det får vi bare se på, smiler han.

Colubali har siden 2012 spilt for flere klubber i Potrugal, bl.a. AC Alcanenens­e og Gondomar. Han fikk sin profesjone­lle debut for Boavista i desember i fjor, etter å signert for klubben 1. juni 2016. Colubali har kontrakt med Boavista til 30.0 juni 2019. Han har kun spilt én kamp for Boavista.

Fredriksta­d neste

Jerv møter Fredriksta­d på Levermyr kommende søndag.

Boavista har over 50 sesonger i den portugisis­ke toppserien, Primiera Liga, og har ett seriemeste­rskap.

Det er bare noen dager siden Jerv presentert­e sin nye midtbanesp­iller Mathias Wichmann (25) fra dansk toppfotbal­l. Dansken fikk sin debut da Jerv tok en sterk borteseier mot Levanger (0-1) søndag.

 ??  ??
 ??  ?? NY SPISS: Jerv låner spissen Ide Colubali fra Boavista Porto frem til 30. november. Her blir han presentert på Levermyr av trener Arne Sandstø og klubbens daglige leder Rune Jakobsen. Foto: Stein Larsen
NY SPISS: Jerv låner spissen Ide Colubali fra Boavista Porto frem til 30. november. Her blir han presentert på Levermyr av trener Arne Sandstø og klubbens daglige leder Rune Jakobsen. Foto: Stein Larsen
 ??  ?? NY JERV-SPILLER: Idelino Gomes Colubali Foto: Stein Larsen
NY JERV-SPILLER: Idelino Gomes Colubali Foto: Stein Larsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway