Agderposten

Tilbyr Arnardo sirkustomt

Øyvind Bakke reagerte resolutt da han leste at Cirkus Arnardo ikke kunne åpne sesongen i Arendal. Nå tilbyr han sirkustomt.

- SIRKUS I BYEN Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Agderposte­n fortalte sist uke at Cirkus Arnardo i år, for første gang på 20 år, ikke kan åpne sesongen i hjemfylket. Verken sirkusets hjemby eller fylkes- hovedstade­n har funnet plass til teltet, klovnene, hundene og trapesarti­stene og hestene i år.

– Bygges igjen overalt

Daglig leder Are Arnardo har uttalt at han syns det er trist at det blir stadig faerre plasser der de kan sette opp sirkuset sitt.

I Arendal brukte de for tre år siden en tomt i Barbu bukt. Der er det bygget igjen nå. De to siste årene har sirkuset campert på Høgedal grusbane like ved Arendal kirkegård, men den tomta er i dag ubrukelig fordi det er laget en bred bekk mellom veien og grusplasse­n,

– Her må vi få til noe

– Da jeg så i avisen at Arnardo ikke kunne åpne sirkusseso­ngen i Arendal slik han alltid har gjort, reagerte jeg. Her må vi få til noe, tenkte jeg, sier forretning­smannen Øyvind Bakke.

Sammen med kona Birthe Engesland driver han teltutleie festivaler, firmaer, kommuner og privatpers­oner fra Kokkeplass­en Gård på Hisøy.

Men han utvikler også tomten kjent som Bydelsesen­teret på His. Det er her han ser muligheter for sirkus neste år.

– Laer av Hovefestiv­al-feil

– Jeg mener vi må laere av feilene som ble gjort på Hove, og ta vare på det som er her. Arnardo har sitt utspring her, og vi må samarbeide og ta vare på den kulturen sirkus represente­rer. forklarer Bakke som årsak til at han engasjerer seg for Arnardo.

Trekanten kan fungere

Det er jordet ved siden av den tidligere Rema-butikken han ser for seg som tivolitomt. For årets sesong er det for seint, men om ett eller to år, antar Bakke at området kan ha infrastruk­turen tivolitelt­et trenger, med parkerings­plasser både ved den tidligere butikken og nede på Kokkeplass­en.

– Jeg holder på å opparbeide 60–70 p-plasser der nede, forteller han.

Are Arnardo syns det er «veldig positivt at ildsjeler tar tak lokalt», og de to skal møtes or befaring naermere påske.

– Tomta ligger veldig beleilig til, og vi har dialog med Bakke om størrelse og hva vi har bruk for av infrastruk­tur der, sier Arnardo til Agderposte­n.

 ??  ??
 ?? FOTO: ARENDAL KOMMUNE ?? TOMTA: Are Arnardo skal møte Øyvind Bakke naermere påske for å vurdere muligheten­e for å lage sirkus på store grønne arealet som her ses til høyre over rundkjørin­gen. – Arealet vil bli liggende brakk noen år, men det er godt med p-plasser i området, og...
FOTO: ARENDAL KOMMUNE TOMTA: Are Arnardo skal møte Øyvind Bakke naermere påske for å vurdere muligheten­e for å lage sirkus på store grønne arealet som her ses til høyre over rundkjørin­gen. – Arealet vil bli liggende brakk noen år, men det er godt med p-plasser i området, og...
 ?? FOTO: VIDAR FLØDE ?? PLANER: Øyvind Bakkes tomt ligger brakk.
FOTO: VIDAR FLØDE PLANER: Øyvind Bakkes tomt ligger brakk.
 ?? FOTO: A.K. ANDERSEN ?? GLAD: Are Arnardo er glad for invitasjon­en.
FOTO: A.K. ANDERSEN GLAD: Are Arnardo er glad for invitasjon­en.
 ??  ?? IKKE PLASS: I år var det, for første gang på 20 år, ikke plass til at Cirkus Arnardo kunne ha sin norgesprem­iere noe sted i Aust-Agder.
IKKE PLASS: I år var det, for første gang på 20 år, ikke plass til at Cirkus Arnardo kunne ha sin norgesprem­iere noe sted i Aust-Agder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway