Agderposten

Dette ønsker sjefen svar på

Noen spørsmål står fortsatt ubesvart foran seriestart for Arendal-trener Knut Tørum.

- ▶ FOTBALL Vidar Lorentsen på La Manga vilo@agderposte­n.no

Onsdag ettermidda­g hadde Arendal Fotball sin første økt av i alt ti, pluss kamper mot Åsane og Ranheim, under ukelange treningsop­pholdet på La Manga.

En lett førsteøkt vil fra torsdag av bli erstattet med et tøffere program, alt for å forberede laget inn mot seriestart mot Mjøndalen 2. april.

– Hvilke svar er det du leter etter denne uken?

– Jeg har to intensjone­r. Det ene er kampene som blir viktige. Vi ønsker å utvikle oss. I vinter har fokuset vaert på å presse høyt i forsvar. Det slo sprekker mor Fram sist. Jeg vil at vi tar nye steg på det området i løpet av denne uken. Samtidig må vi bli kvikkere og mer presise i det som skjer fremover på banen. Vi skal laere for å bli enda tryggere. Slike ting er erfaringsb­asert.

Han legger til:

– Og det andre er at vi skal ha det gøy! Det er viktigere enn folk tror. Vi skal skape god energi når vi er sammen, svarer Tørum.

– Er det enkeltspil­lere som må overbevise denne uken?

– Jeg er spent på mange spillere i forhold til laget. Det er alltid litt hierarki ute og går. Jeg er spent på hvem som står frem og tar ledelse. Det er ofte en slik arena at noe står frem og er pådrivere, mens andre må passes på. Det er en hårfin balanse, mener Arendal-treneren.

Gjøre ting sammen

Knut Tørum har tidligere vaert på La Manga med både Start og Rosenborg. Men han understrek­er at det er helt forskjelli­g å vaere på La Manga avhengig av hvilket lag han er med.

– Du har vaert her flere ganger før. Hvilket utbytte pleier en å sitte igjen med fra La Manga?

– En får gjort ting sammen. Det er også to viktige kamper inn mot seriestart, i tillegg til at de som ikke spiller kampen mot Åsane, skal møte reservene til Brann på lørdag. Det gjør at alle får kamptrenin­g. I løpet av en slik uke blir en også tryggere sammen. Jeg har tro på at en kan ta med gode erfaringer

fra tidligere, men en kan ikke kopiere det en har opplevd før. Det er avhengig av hvilken gruppe som er med, forteller Tørum.

Kapteinsva­lg

Arendal Fotball startet med sesongforb­eredelsene 3. januar.

– Som alle andre trenere er det lettere å vaere tilfreds i januar og februar enn når det teller, smiler Arendal-treneren.

Han legger til at han er fornøyd med hvordan spillerne har vaert på trening.

– Det har vaert en kjempegod vinter, understrek­er han.

Laget står med et 1-2-tap for Mjøndalen og har spilt 1-1 mot Sandnes Ulf, begge ventede topplag i 1. divisjon.

– Det er fremdeles noe å jobbe med, selv om vinteren har vaert betryggend­e, slår han fast.

I løpet av uken på La Manga har Tørum tenkt å plukke ut sin kaptein. Tørum understrek­er at Sven Fredrik Stray på langt naer har spilt seg vekk fra rollen han hadde forrige sesong.

– Det er ingen hemmeligho­ldelse, eller noe slik. Jeg har ikke tatt avgjørelse­n ennå. Men Sven er i høyeste grad aktuell for å fortsette. Det er kommet noen nye inn i laget, og deres kvaliteter vil også spille inn i valget, påpeker Tørum.

– Valget blir tatt i løpet av uken. Jeg er mye tryggere i det spørsmålet når vi reiser hjem herfra, smiler Arendal-treneren.

 ??  ??
 ??  ?? PÅ LETING: Arendal-trener Knut Tørum instruerer her Tobias Henanger (til venstre) og de andre Arendal-spillerne under hvem som blir kaptein.
PÅ LETING: Arendal-trener Knut Tørum instruerer her Tobias Henanger (til venstre) og de andre Arendal-spillerne under hvem som blir kaptein.
 ??  ?? VINNERLAG: Anders Gundersen, Dejan Corovic, Ylldren Ibrahimaj, Aleksandar Corovic, Anders Hella og Tobias Henanger poserer etter å ha vunnet i fotballten­nis.
VINNERLAG: Anders Gundersen, Dejan Corovic, Ylldren Ibrahimaj, Aleksandar Corovic, Anders Hella og Tobias Henanger poserer etter å ha vunnet i fotballten­nis.
 ??  ?? IKKE ENIG: Wilhem Pepa tror her han har avgjort fotballten­nisen i sitt lags favør, men dommer Tørum var ikke enig.
IKKE ENIG: Wilhem Pepa tror her han har avgjort fotballten­nisen i sitt lags favør, men dommer Tørum var ikke enig.
 ??  ?? SKADET: Fysioterap­eut Fredrik Nett tar seg av de skadde spillerne, Rasmus Lynge Christense­n og Fabias Naess.
SKADET: Fysioterap­eut Fredrik Nett tar seg av de skadde spillerne, Rasmus Lynge Christense­n og Fabias Naess.
 ??  ?? den første økten på La Manga. Tørum vil bruke uken til å finne svar på spørsmål han sitter med rundt laget, blant annet
den første økten på La Manga. Tørum vil bruke uken til å finne svar på spørsmål han sitter med rundt laget, blant annet

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway