Agderposten

Internasjo­nalt

-

Dette er langt fra stedets høyeste punkt, selv om navnet skulle tilsi at det er det. Det er likevel et viktig sted med mange viktige funksjoner for folk flest. Et internasjo­nalt snev hviler også over dagens mål. Det vitner flere detaljer om. Et skilt forteller for eksempel at vi er kommet til «Zion». Et annet skilt inneholder kinesiske skrifttegn.

Her finner vi forretning­er, kafeer, bank, et større butikksent­er, bensinstas­jon, legesenter, kirke og forsamling­shus. Tidligere var det også industri her. I 1951 startet blant annet et veveri opp med 32 automatisk­e vevstoler og 12 ansatte, men det ble ikke gjenreist etter en brann på slutten av 1960-tallet. Stedet huset også det lokale busselskap­et med verksted og kontorer frem til de ble kjøpt opp av ADS i 1969.

Sentralt på dagens sted ligger en vakker park, eller skogsområd­e, med gamle gravhauger. På 1970- og 80-tallet ble det arrangert terrengløp rundt denne parken. Apropos idrett, det er ikke så langt ned til en fotballban­e. Dessuten står orienterin­g sterkt her. Like øst for stedet ligger også er senter der hestesport­en har gode kår.

Utsikten fra dette stedet er vakker, og man kan se langt ut mot øyene i havgapet og havet utenfor. I området rundt ste- det er det også en rekke flotte badeplasse­r, samt muligheter for camping.

Sist uke besøkte vi Ribbervann i Arendal. For to uker siden, da svaret var Søndeled, fikk vi disse vinnerne: Øivind Madsen, Fevik, Anne Marie Pedersen, Froland og Lars Olav Ottersland, Søndeled.

 ??  ?? Utsikten fra dette stedet er vakker, og man kan se langt ut mot øyene i havgapet og havet utenfor.
Utsikten fra dette stedet er vakker, og man kan se langt ut mot øyene i havgapet og havet utenfor.
 ?? Her får man internasjo­nal mat. ??
Her får man internasjo­nal mat.
 ?? Her er flere kirker på stedet. ??
Her er flere kirker på stedet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway