Aftenposten

Under streken

-

Er det der den er?

Olje- og energimini­ster Terje Aasland sier i en pressemeld­ing: «Jeg har en klar forventnin­g om at de mest sentrale selskapene i Barentshav­et er sitt samfunnsan­svar bevisst. Det betyr at de både snur alle steiner for å finne mer gass i Barentshav­et.»

Han skal dermed være aktuell som ny sjefgeolog i Equinor.

Aftenposte­n skriver om spioner og forteller om hvordan de fremstår på film. «Og så elger han seg innpå folk som til slutt lar seg verve som informante­r og muldvarper.»

Og plutselig høres spionvirks­omhet ut som et innslag i et TV-program med Lars Monsen.

Ofte egges det til strid om plan- og bygningset­aten i Oslo. Det er kanskje ikke så rart.

Hvis du vil sjekke om du trenger å sende søknad om å bygge bod, risikerer du nemlig å få en formaning om å passe på at «byggets hønehøyde er maksimalt 4 meter» .

I Moskva sitter president Vladimir Putin og biter negler i spenning om hvorvidt partiet Rødt i helgen vil si ja til våpenhjelp til Ukraina. Her hjemme har partiets Sofie Marhaug tvilt seg frem til et ja.

«Vi som sitter i stortingsg­ruppen, har vært redde for å trå feil og for å si noe dumt» , sier hun til Bergens Tidende.

Nå spås partiet en stor fremtid hvis en slik strategi utvides til aboslutt alle andre politiske områder.

Slu som en rev

Broilere?

Skuddredd?

Kjøretøys

I våre dager blir ofte bilen utsatt for kritikk, men det gjelder å passe på at man ikke skjærer alle over en kam. Drammens Tidende har skjønt det og omtaler en bil som kjørte i feil retning på E18: «Heldigvis møtte den ikke på og traff ingen imøtekomme­nde biler.»

Det blir som på Finn, der man ofte kan lese om «grei bil» til salgs.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway