Aftenposten

Norge på vei mot VM?

- Tommy Sandsmark tommy@sandsmark.org

Vm-kvaliken

Norske veteraner er nr. 5 med fire kamper igjen. I åpen klasse startet våre helter godt, men pådro seg noen stygge tap etter hvert. Her er fakta fra deres kamper så langt:

De ni beste går til VM i Salsomaggi­ore, Italia, siden Italia er automatisk kvalifiser­t som arrangør. Det kan spøke litt for våre sjanser, for vi har et hardt program igjen: Sverige, Nederland, Frankrike og Tyskland, og vi får bombesikke­rt 0 poeng mot Italia i siste runde. Spennende!

Italia har en juksedømt Fulvio Fantoni på laget, og Skottland satte en modig standard da de i 1. runde omgikk reglemente­t ved ikke å levere lagoppstil­ling i tide mot Italia. De tapte kampen 0–12, men unngikk å bli disket. Det har også alle andre lag også gjort senere. Stillingen med fem kamper igjen:

Det gikk på stumpene løs

Etter at Norge ved det andre bordet gikk 800 ut mot Hellas, reddet Christian Bakke litt av stumpene for Norge:

Vest spilte ut ruter 10 til Østs K. Ny ruter til håndens D. Hvordan spiller du?

Du har 6 toppstikk. Kan du få 3 stikk i både spar og kløver?

Syd spilte kløver til D og Østs K, og nok en ruter kom til E. Kløver E, hjerter til D og kløver kn. Spar E, og på K var Øst blakk. Da kom hjerter til K og Østs E. Selv om Øst kunne ta for ruter 9, fikk hånden 2 svarte stikk og hjerter kn og +1000 poeng!

I lukket rom var grekerne i 4 spar med 1 bet, så spillet ga hele 15 IMP inn. Vi vant dette slaget, men tapte krigen!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway