Aftenposten

Hva med fritidsklu­bbene?

- Mohamed Alhaj Alaawad (17), sentralsty­remedlem, Ungdom og Fritid, Karina Kapelrud (21), styremedle­m, Ungdom og Fritid, Annenth Vijayaindr­a (20), sentralsty­remedlem, Ungdom og Fritid

Helseminis­teren holdt en tale til ungdommene forrige uke. Det takker vi han for. Viruset koster alle i samfunnet mye. Også oss ungdommer. Og det er fint å bli sett, for da blir det lettere å tilrettele­gge slik at vi også kan ha et godt liv i denne perioden.

Usikker og i tvil

Å stå opp tidsnok om morgenen kan være vanskelig nok når man er ungdom. Og da skolen stengte og rutinene forsvant, ble det ikke noe lettere. Så forsvant vennene og klassekame­ratene. Da var det ikke så mange å snakke med, og det var ingen som kunne minne hverandre på hva vi må gjøre for at skolehverd­agen skal gå opp.

Da både skole, arrangemen­ter og de sosiale møteplasse­ne forsvant, kjente mange på hvor lett det er å bli desoriente­rt, usikker og i tvil. Uvissheten om hva som skjer i morgen, neste uke, neste måned, ja, i det hele tatt i fremtiden. Gjør jeg det bra nok på hjemmeskol­en? Har jeg studieplas­s? Hva med jobb?

Fritidsklu­bber er viktig

Mange ungdommer hadde det vanskelig før viruset. De har det vanskelig nå også. Ikke alle har voksne hjemme som ser dem og lytter til deres behov. Ikke alle får til hjemmeskol­en eller takler avstand fra venner særlig bra.

For dem er fritidsklu­bbene og ungdomshus­ene viktig. For der kan de snakke med voksne som kan hjelpe dem med å ha det bedre i livet sitt. Spesielt nå. Det å ha det vanskelig blir enda vanskelige­re når rammene rundt er så krevende som nå.

Hva med oss?

Nå har skolen startet for de yngste igjen. Og kulturskol­en. Men hva med oss ungdommer? Vi er fortsatt veldig isolerte. Fritidsklu­bbene er ikke åpne. Vi aner ikke når vi kan dra dit for å møte venner og de ansatte.

Man må selvfølgel­ig åpne på en sikker måte, slik som med alt annet. Vi håper myndighete­ne som nå sier de ser oss, også hører på oss i denne perioden. Vi må involveres når samfunnet åpner igjen sånn at vi også kan ha gode liv fremover. Og for veldig mange er livet bedre hvis man kan være på fritidsklu­bben.

Karina Kapelrud (21), Mohamed Alhaj Alaawad (17), Annenth Vijayaindr­a (20).

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway