Aftenposten

Øistein Blørstad

- Ståle Ritland Ivar Opedal Fred-Arne Halvorsen Johan Lyng

Øistein Børstad døde 23. mars, 87 år gammel. Det var med stor sorg vi mottok budskapet om hans bortgang. Han var en dyktig og respektert kollega både lokalt og nasjonalt.

Examen artium tok han på Lillehamme­r i 1951. Han tok medisinsk embetseksa­men i Oslo i 1957 som den beste på sitt kull og med karakteren innstillin­g, noe som bare oppnås med års mellomrom. Turnustjen­esten ble utført ved Narvik sykehus og i Ibestad legedistri­kt. Deretter fulgte tjeneste ved sykehusene Lillehamme­r, Aker og Tønsberg.

I 1967 ble han ansatt som reserveleg­e ved medisinsk avdeling på Drammen sykehus, og det var der han fortsatte sin karriere som overlege. Han var godkjent spesialist i indremedis­in og i grenspesia­liteten nyremedisi­n. Fagenes utvikling fulgte han nøye, og han introduser­te pacemakerb­ehandling for hjertepasi­enter og startet med dialyse for nyresviktp­asienter. Han ledet hjerte- og nyreavdeli­ngene i mange år, og pasientene følte seg trygge i hans varetekt.

Med sin svært gode tekniske innsikt kunne han reparere medisinsk utstyr. Som en dyktig læremester fulgte han opp sine elever. Samarbeide­t med kolleger var godt, og han bidro til å holde en god tone innad i avdelingen. Han avsluttet som sjeflege ved sykehuset. Som pensjonist var han sykehjemsl­ege i fem år. Han var formann i Buskerud legeforeni­ng og medlem av Legeforeni­ngens landsstyre i 14 år.

Han hadde stor omsorg for familien, som betød mye for ham. Våre tanker går nå til hans kone Kari, deres tre døtre, svigersønn­er, barne- og oldebarn. Vi har mange gode minner om ham, vi vil savne ham og lyser fred over hans minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway