Aftenposten

Annar Petersen

- Finn Slette Tor Fosser Vidar Waaden Hans-Petter Aas

Annar Engelbreth Petersen døde 21. mars, 88 år gammel. En svært dyktig ishockeysp­iller i sin generasjon er gått bort. Annar var den siste i live og den eldste i brødretrio­en Annar, Henrik og Christian (Kikkan) Petersen. Sammen var de bærende krefter på Gamlebyen IF/ Forwards ishockeyla­g i storhetsti­den fra 1950 til tidlig 1960-tall. Brødrene skrev idrettshis­torie da de spilte sammen på det norske ishockeyla­ndslaget i flere år.

Annar var kjent for sin glimrende evne til å lage mål i Gamlebyen IFs fryktede førsterekk­e. Han var alltid plassert på riktig sted til riktig tid foran målet og fant pucken i alle posisjoner før motstander­nes forsvarere. Mål ble det alltid.

Annar var norgesmest­er med Gamlebyen IF i 1950, 1953, 1955, 1956, 1958 og 1959. Han debuterte på landslaget i 1950 i London og deltok i Paris-VM 1950, OL i Oslo i 1952, Stockholm-VM i

1954 og Oslo-VM 1958, hvor også Henrik og Kikkan var med. Det ble til sammen 27 kamper i OL og VM og en rekke internasjo­nale kamper.

Under og etter sin aktive periode hadde Annar flere verv i klubben. På sine eldre dager var han i åtte år president for Gamle Gamleby Gutter. En gang i året møtes GGG i hyggelig lag hvor felles gode idrettsmin­ner blir diskutert.

Vi minnes Annar som en rolig, lyttende og kunnskapsr­ik ordensmann med stor tillit og respekt hos sine venner. Annar har sammen med sine brødre hatt uvurderlig betydning for mange i Gamle Oslo. Dette gjelder ikke minst lagledere og de mange unge aktive spillerne som vokste opp i bydelen etter krigen, og som var med som heiagjeng og tribunesli­tere på Jordal Amfi. Vi var stolte av laget vårt, og det var en ære å kjenne de beste hockeyspil­lerne i byen.

Annar er borte. Vi andre lever videre med gode og lærerike minner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway